Γερμανία: 18χρονος ιδρύει τη δική του αεροπορική εταιρεία

Ένας 18χρονος νεαρός επιχειρηματίας θέλει να ταρακουνήσει την αεροπορική βιομηχανία με την αεροπορική του εταιρεία “Bavarian Airlines”. Έχει βάλει ψηλά τους στόχους του…

Ο Adem Karagöz είναι μόλις 18 ετών – και θέλει να ασχοληθεί με τις αερομεταφορές. Προφανώς το εννοεί αρκετά σοβαρά: ως ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας “Bavarian Airlines”, θέλει να ανταγωνιστεί τη Lufthansa και να “προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες”, όπως εξηγεί ο 18χρονος σε συνέντευξή του στο “RTL”.

“Θέλουμε να την κάνουμε συγκρίσιμη με την πρώτη θέση εσωτερικού στις ΗΠΑ”. Με αυτόν τον τρόπο, λέει, η εταιρεία εστιάζει κυρίως στην επιχειρηματική θέση.

Σύμφωνα με τον νεαρό επιχειρηματία, θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στα καθίσματα και καλύτερο φαγητό σε σύγκριση με τη Lufthansa.

Η αεροπορική του εταιρεία θα έχει την έδρα της στο Μόναχο. Από εκεί, δώδεκα μισθωμένα αεροσκάφη Embraer E195-E2 με τα δικά τους πληρώματα θα πετούν προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αλλά και προς τη Βιέννη, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Γενεύη, το Ντίσελντορφ και το Μιλάνο, όπως αναφέρει το “airliners.de”.

Σε απάντηση σε ερώτημα του RTL, η Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι η αίτηση για άδεια λειτουργίας ως αερομεταφορέα είχε υποβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, για την απόκτηση της άδειας απαιτούνται ακόμη ορισμένες προϋποθέσεις.

Επενδυτές και επιχειρηματικά κεφάλαια καθιστούν τα σχέδια δυνατά

Πού βρίσκει όμως ο 18χρονος τα χρήματα για τόσο φιλόδοξους στόχους; “Χρηματοδοτούμε τα σχέδια με επενδυτές και επιχειρηματικά κεφάλαια”, εξήγησε ο Karagöz στο RTL. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Karagöz δηλώνει ότι είναι “επενδυτής ακινήτων”. Σύμφωνα με την Bild, δεν έχει καμία εμπειρία με την αεροπορική βιομηχανία.

Ο ίδιος δηλώνει στη Bild ότι το κεφάλαιο εκκίνησης για την εταιρεία του, την οποία ίδρυσε μαζί με τρεις συναδέλφους του, ανέρχεται σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Η “Bavarian Airlines” μπορεί ήδη να επισκεφθείτε μέσω ενός ιστότοπου. Ωστόσο, αναφέρεται ρητά ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη αρχίσει να πωλεί εισιτήρια.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης