Γερμανία: 400.000 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν μετά το 2024..

Έλλειψη κατοικιών στη Γερμανία – Geywitz: 400.000 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν μόνο από το 2024….

Η αγορά κατοικίας είναι περιορισμένη σε πολλά μέρη. Ωστόσο, η κυβέρνηση θα χάσει πιθανότατα τον στόχο της για νέες κατασκευές φέτος.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Κατασκευών Klara Geywitz (SPD) θεωρεί ότι ο στόχος της κυβέρνησης για νέες κατασκευές 400.000 κατοικιών ετησίως είναι ρεαλιστικά εφικτός μόνο από το 2024.

“Δεν υποθέτω ότι ο αριθμός των 400.000 διαμερισμάτων είναι εφικτός το 2022 και το 2023”, δήλωσε σε συνέντευξή της στην πύλη “Web.de News” που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η πολιτικός αναφέρθηκε στην επιδείνωση των συνθηκών του πλαισίου λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας, η οποία οδήγησε σε αύξηση των επιτοκίων καθώς και σε συμφόρηση του εφοδιασμού.

Ένωση: Ο στόχος είναι μη ρεαλιστικός

Η Geywitz πρόσθεσε ότι τα τελικά στατιστικά στοιχεία ολοκλήρωσης για το 2022 δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον Μάιο. Ωστόσο, δεν περίμενε να επιτευχθεί ο στόχος.

Κατά την εκτίμησή της, αυτό δεν θα είναι εφικτό ούτε κατά το τρέχον έτος. Για το μέλλον, ωστόσο, η υπουργός θέλει να επιμείνει σε αυτό.

Ο στόχος πρέπει να είναι “να πλησιάσουμε αυτό το ποσοστό το 2024 και το 2025 μέσω της προκατασκευής και της ψηφιοποίησης”, είπε.

Λόγω της ολοένα και πιο στενής αγοράς κατοικιών, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να επιτύχει την κατασκευή 400.000 νέων διαμερισμάτων στη Γερμανία κάθε χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί στο ορατό μέλλον.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Στέγασης και Ακινήτων (GdW) δημοσίευσε μια εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, η κατασκευή μόνο 200.000 διαμερισμάτων ετησίως είναι ρεαλιστική.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.