Γερμανία: Η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπό πίεση

Όποιος ψάχνει σήμερα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πρέπει να κάνει υπομονή και να έχει μαζί του σημαντικά περισσότερα χρήματα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Corona, αγοράστηκαν λιγότερα καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία με τη σειρά τους λείπουν τώρα από την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Όποιος ψάχνει σήμερα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πρέπει να έχει υπομονή και αρκετά περισσότερα χρήματα – και να είναι ανοιχτός σε εναλλακτικές λύσεις.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας προκαλούν έλλειψη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε όλη τη Γερμανία.

Σημαντικά λιγότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη Γερμανία

Από το ξέσπασμα της πανδημίας Corona, η πώληση αυτοκινήτων σε ιδιώτες μειώθηκε δραστικά, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών.

Ο αριθμός των λεγόμενων εγγραφών ιδιοκτησίας – δηλαδή η πώληση ενός αυτοκινήτου σε ιδιώτη – ανήλθε σε 6,66 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2020, μειώθηκε σε 6,31 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2021 και υποχώρησε σε 4,68 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Κατά μέσο όρο, αυτό σήμαινε ότι περισσότερα από 58.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έλειπαν από τη γερμανική αγορά κάθε μήνα από την αρχή του έτους.

Έως και 20% ακριβότερα τα μεταχειρισμένα στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον Wolfgang Lieberth, εμπειρογνώμονα μεταφορών στην ADAC-Nordbayern, όσοι αναζητούν νέο αυτοκίνητο ένιωσαν τις επιπτώσεις κυρίως στο πορτοφόλι τους.

Οι αυξήσεις των τιμών είναι μεταξύ δέκα και 20 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2020, είπε, προσθέτοντας ότι τα επιθυμητά μοντέλα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Σε συνέντευξή του στο BR24, ο ειδικός σε θέματα μεταφορών συνιστά να αναζητήσετε ένα μοντέλο από διαφορετική σειρά ή κατηγορία: Μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε αν επεκτείνετε την αναζήτησή σας σε λιγότερο δημοφιλή αυτοκίνητα, λέει ο Lieberth. Επιπλέον, ο αγοραστής θα εξακολουθεί να το αποκτά σε λογική τιμή.

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Γερμανίας γερνούν

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της TÜV Süd, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται σήμερα είναι σημαντικά παλαιότερα: κατά μέσο όρο πάνω από δέκα ετών – και με περισσότερα ελαττώματα.

Οι λόγοι γι’ αυτό είναι, αφενός, η συνολικά βελτιωμένη ασφάλεια και η μακροζωία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο αυξανόμενος αριθμός ελαττωμάτων, όχι μόνο στα εξαρτήματα φθοράς, δεν είχε ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια του Lockdown των τελευταίων ετών στους συνήθεις ελέγχους στα εργαστήρια, συνεχίζει η έκθεση.

Να είστε καλά προετοιμασμένοι στους εμπόρους

Τα παλαιά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας καταλήγουν συχνά σε μικρούς, λεγόμενους εμπόρους “χαλικιών”, όπως στα νότια της Νυρεμβέργης.

Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να τολμήσετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εδώ μόνοι σας- τέσσερα μάτια βλέπουν περισσότερα από δύο, συνιστά ο ειδικός σε θέματα κυκλοφορίας της ADAC Lieberth.

Ιδανικά, ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να έχει μαζί του τον οκτασέλιδο έλεγχο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της λέσχης αυτοκινήτων, ώστε να μπορεί να έχει επί τόπου μια ιδέα για την κατάσταση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.