Γερμανία: Άνδρας βγήκε βόλτα με Nandu στο κέντρο μεγάλης πόλης

Λοιπόν, τι κάνετε εσείς οι δύο; Ένας άνθρωπος και ένα γιγάντιο πουλί κυκλοφορούν στη Γερμανία. Τι θέλουν; Και ποιος αποφασίζει τι;

Να δει τον κόσμο μια φορά, ή τουλάχιστον τη Γερμανία: προφανώς αυτό θέλει να κάνει ένας άγνωστος άντρας με το γιγάντιο πουλί του.

Ένα βίντεο γίνεται αυτή τη στιγμή viral στην πλατφόρμα βίντεο Tiktok, το οποίο δείχνει έναν άνδρα αρχικά στο σταθμό Fraunhoferstraße του μετρό στο Isarvorstadt.

Αλλά δεν είναι μόνος του: ο άνδρας φαίνεται στο βίντεο να προσπαθεί να σπρώξει το κάπως πεισματάρικο πουλί να μπει στο μετρό.

@herzlichwillkommenbro #münchen ♬ Deep Turkish Web – Kingmen

Ταξίδια στο Μόναχο και το Βερολίνο: Ποιος είναι ο φίλος του Nandu;

Γιατί ο άνδρας θέλει να μπει στο μετρό με το πουλί, αν έχουν και οι δύο έγκυρο εισιτήριο και πού συναντήθηκαν – όλα αυτά παρέμειναν αρχικά ασαφή. Παρ’ όλα αυτά, το σύντομο βίντεο προκάλεσε αναστάτωση στο Tiktok: Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχε ήδη λάβει πάνω από 50.000 προβολές.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι δύο τους έχουν ήδη πάει στο Βερολίνο. Ένας δημοσιογράφος του t-online παρατήρησε το ασυνήθιστο δίδυμο στην αγορά Gendarmenmarkt του Βερολίνου στις αρχές Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Περισσότερες φωτογραφίες του άνδρα και του ζώου ήρθαν στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας ότι οι δύο τους είχαν ήδη πάει στο Ζάγκρεμπ.

Τα μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν μάλιστα ονομαστικά τον άνδρα με το ασυνήθιστα μεγάλο πουλί. Το φτερωτό μέρος του ζεύγους δεν είναι στρουθοκάμηλος, όπως γενικά θεωρήθηκε αρχικά, αλλά Nandu. Φέρει το όνομα “Nande”.

Ο άνθρωπος στο πλευρό του είναι ένας τουρίστας από τη Σλοβενία. Ο Janez Cetin ταξιδεύει στην Ευρώπη με το τροχόσπιτό του και το ζώο του, αλλά προφανώς δεν αποφασίζει για τους προορισμούς.

Ο Nandu “Nande”, λένε, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα τους προορισμούς τσιμπώντας τον χάρτη με το ράμφος του.

Το Nandu στα ελληνικά

Η Μεγάλη ρέα είναι παλαιόγναθο ατροπιδοφόρο πτηνό της οικογενείας των Ρεϊδών, που απαντά αποκλειστικά στην Νότια Αμερική.

Η επιστημονική ονομασία του γένους, Rhea, είναι άμεση απόδοση της ελληνικής Ρέα.

Η Ρέα (μυθολογία) ήταν σημαντική τιτανίδα θεότητα στα αρχαία χρόνια, μητέρα του Δία, αδελφή και σύζυγος του Κρόνου. Άγνωστος παραμένει ο λόγος ονοματοδοσίας του πτηνού, καθώς η ίδια η λέξη έχει άγνωστη ετυμολογία.

Πιθανόν, επειδή το πτηνό έχει απωλέσει την πτητική του ικανότητα και κινείται συνεχώς στο έδαφος, τη γη, να συσχετίζεται η ονομασία με τη θεά Γη, της οποίας η Ρέα ήταν θυγατέρα.

Κατ’ άλλην -πιθανότερη- εκδοχή, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Όρνιθες, υπάρχει σκωπτική αντιπαράθεση μεταξύ της «Μεγάλης Μητέρας» (Ρέα) και του «Μεγάλου Όρνιθος» (Στρουθοκάμηλος), δηλαδή ο αρχαίος κωμικός «χειρίζεται» τη θεά Ρέα σαν πτηνό, στοιχείο που οδήγησε στην ονοματοδοσία του είδους.

Η αγγλική λαϊκή ονομασία του είδους, όπως και η αντίστοιχη ελληνική παραπέμπουν στο μέγεθος του πτηνού, συγκρινόμενο με εκείνο της μικρής ρέας. Άλλες ονομασίες του είδους είναι Κοινή/Γκρίζα/Αμερικανική ρέα (Common/Grey/American rhea) και ema (Βραζιλία).

Ωστόσο, η συνηθέστερη λαϊκή ονομασία του πτηνού είναι, ñandú (στη γλώσσα guarani), που σημαίνει «αράχνη», πιθανόν λόγω της συνήθειας του πτηνού να ανοιγοκλείνει τις πτέρυγες, όταν τρέχει.

Επίσης, στη γλώσσα Κέτσουα (Quechua), αποκαλείται suri ή surí και στη γλώσσα mapuche αποκαλείται choique, ονομασία με πιθανή προέλευση την Παταγονία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης