Γερμανία: Χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος και σηκώθηκαν Eurofighter

Ένας δυνατός κρότος τη νύχτα της Παρασκευής, 19 Αυγούστου, προς Σάββατο, 20 Αυγούστου, ξύπνησε πολλούς ανθρώπους στη Βαυαρία γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Υπεύθυνα ήταν δύο Eurofighter, τα οποία έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από την περιοχή.

Eurofighter πάνω από τη Φραγκονία: ηχητική έκρηξη ξυπνά τους ανθρώπους

Ο λόγος για τον οποίο τα Eurofighter πέταξαν πάνω από τη Νυρεμβέργη και τη γύρω περιοχή στη μέση της νύχτας: όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας στο BR, η ραδιοεπικοινωνία με ένα αεροσκάφος είχε διακοπεί προηγουμένως.

Το Airbus A320 εκτελούσε δρομολόγιο από την Αττάλεια της Τουρκίας προς το αεροδρόμιο Münster-Osnabrück. Αλλά η ραδιοεπικοινωνία είχε ήδη διακοπεί πάνω από την Τσεχική Δημοκρατία – και οι Γερμανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να ενημερώσουν “το “Εθνικό Κέντρο Καταστάσεων και Διοίκησης για την Ασφάλεια του Εναέριου Χώρου” της Bundeswehr στο Üdem στον Κάτω Ρήνο”, σύμφωνα με το BR.

Εκεί, έστειλαν δύο πιλότους Eurofighter της μοίρας επιφυλακής από την “Μοίρα 74 της Τακτικής Αεροπορίας” για να πετάξουν προς το αεροσκάφος.

Καθώς συνέχισαν την καταδίωξή του, τα μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου – ο κρότος ακούστηκε μέχρι τη Φραγκονία, και πολλοί άνθρωποι, ξυπνώντας από τον ύπνο τους, κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης του αρχηγείου της αστυνομίας στο Άνσμπαχ ή στο Βίρτσμπουργκ.

Αεροσκάφος πάνω από τη Βαυαρία χωρίς ραδιοεπικοινωνία – η κατάσταση επιλύθηκε

Στα σύνορα μεταξύ της Θουριγγίας και της Έσσης, τα Eurofighter συνάντησαν το αεροπλάνο. Ευτυχώς, η κατάσταση είχε ήδη επιλυθεί – η ραδιοεπικοινωνία είχε αποκατασταθεί. Σύμφωνα με το BR, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 12.000 μέτρων εκείνη τη στιγμή.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.