Γερμανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την οικονομία το 2022

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εκτιμήσεις είναι ότι η γερμανική οικονομία θα τρέξει με 3% φέτος από το αρχικό 3,6% που προέβλεπε τον Οκτώβριο.

Η μείωση προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας, τις ελλείψεις πρώτων υλών και την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.

Επί του παρόντος, το 64% των γερμανικών εταιρειών θεωρούν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών ως τις κύριες απειλές για τις δραστηριότητές τους.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι μόνο το 10% των επιχειρήσεων της χώρας αναμένει ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα τελειώσουν μέχρι τα μέσα του 2022, ενώ το 22% πιστεύει ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί μέχρι το 2023.

«Η οικονομία κρατά την ανάσα της. Υπάρχει ακόμα μια συγκρατημένα αισιόδοξη διάθεση στις εταιρείες.

Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν πώς θα συνεχίσουν τα πράγματα λόγω μεγάλης αβεβαιότητας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του DIHK Martin Wansleben.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.