Γερμανία: Η DB κλείνει πολυσύχναστη γραμμή τρένου για 5 μήνες

Αναμένονται ακυρώσεις και καθυστερήσεις τρένων: Από το καλοκαίρι του 2024, δεν θα υπάρχουν τρένα μεταξύ Φρανκφούρτης και Μανχάιμ για σχεδόν μισό χρόνο.

Ανακαίνιση στη Riedbahn

Η πολυσύχναστη σιδηροδρομική σύνδεση Φρανκφούρτης-Μανχάιμ θα κλείσει για πέντε μήνες το επόμενο έτος.

Οι επιβάτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ακυρώσεις και καθυστερήσεις αμαξοστοιχιών.

Αυτό ισχύει και για τις δύο διαδρομές μέσω των οποίων θα εκτρέπονται τα τρένα, η μία οδηγεί μέσω Worms/Mainz και η άλλη μέσω Darmstadt στη Φρανκφούρτη.

Η Riedbahn θα κλείσει στις 15 Ιουλίου 2024, μία ημέρα μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εγκαίρως για την ταξιδιωτική περίοδο των Χριστουγέννων, με ημερομηνία-στόχο τα μέσα Δεκεμβρίου.

Εν μέρει, τα περισσότερα από 300 τρένα που ταξιδεύουν καθημερινά στη διαδρομή μεταξύ Φρανκφούρτης και Μανχάιμ θα αντικατασταθούν από λεωφορεία – αυτό ισχύει για τα τοπικά τρένα, όπως τα προαστιακά και τα περιφερειακά τρένα.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, θα κυκλοφορήσουν περίπου 140 λεωφορεία και αναζητούνται περίπου 400 οδηγοί λεωφορείων.

Η Deutsche Bahn προειδοποιεί για καθυστερήσεις

Η υπεραστική και εμπορευματική κυκλοφορία θα εκτραπεί, προκαλώντας καθυστερήσεις έως και 30 λεπτά, προειδοποίησε εκ των προτέρων η Deutsche Bahn.

Τα δρομολόγια των τοπικών μεταφορών θα πρέπει να μειωθούν στις εναλλακτικές διαδρομές.

Και οι επιβάτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για προβλήματα ήδη από τον Ιανουάριο, όταν η Riedbahn θα πρέπει να κλείσει τουλάχιστον εν μέρει για τρεις εβδομάδες για την προετοιμασία των εργασιών κατασκευής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.