Γερμανία: Κατάρρευση γέφυρας στο δικαστήριο – Ποιος φταίει;

Πριν από σχεδόν επτά χρόνια, κατέρρευσαν τμήματα μιας νέας γέφυρας αυτοκινητόδρομου στον Α7 στην Κάτω Φραγκονία. 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το ποιος ευθύνεται για το ατύχημα κοντά στο Schweinfurt πρόκειται τώρα να διευκρινιστεί σε νέα δίκη.

Για τους εργάτες του εργοταξίου πρέπει να ήταν σαν να άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια τους: ενώ σκυροδέτησαν τη νέα γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, αυτή κατέρρευσε ξαφνικά.

Αυτό που έμεινε πίσω ήταν ένας τεράστιος σωρός από μπάζα που αποτελούνταν από χαλύβδινους σωλήνες, μακριά μεταλλικά καλώδια και χαλύβδινες δοκούς.

Ένας 38χρονος Κροάτης εργάτης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στην περιοχή Schweinfurt πριν από επτά χρόνια, άλλοι 14 τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά.

Σήμερα, Δευτέρα, θα ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στο περιφερειακό δικαστήριο του Schweinfurt.

Τέσσερις μηχανικοί κατηγορούνται

Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερις άνδρες. Ένας 49χρονος και ένας 65χρονος μηχανικός δοκιμών καθώς και ένας μηχανικός δομικών κατασκευών (51 ετών) κατηγορούνται για 14 περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ένας άλλος μηχανικός δοκιμών (59 ετών) δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω παράλειψης και για σωματική βλάβη από αμέλεια λόγω παράλειψης.

Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι δεν υπολόγισαν τη στατική με την απαραίτητη και εύλογη προσοχή.

Οι μηχανικοί δοκιμών κατηγορούνται ότι δεν είχαν ελέγξει καθόλου τον υπολογισμό της στατικής και το σχέδιο εκτέλεσης. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για δώδεκα ημέρες

. Η χήρα του θανόντος και τρεις εργάτες που είχαν τραυματιστεί εκείνη την εποχή θα εμφανιστούν ως μάρτυρες.

13 άνδρες έπεσαν 22 μέτρα στο κενό

Στις 15 Ιουνίου 2016 κατέρρευσε η υποστύλωση της νέας γέφυρας της κοιλάδας Schraudenbach κατά τη διάρκεια εργασιών σκυροδέτησης.

Αφού είχαν χυθεί, διανεμηθεί, συμπυκνωθεί και εξομαλυνθεί 1.500 τόνοι σκυροδέματος σε ένα κατασκευαστικό τμήμα, αυτό κατέρρευσε.

Δεκατρείς εργάτες παρασύρθηκαν σε βάθος περίπου 22 μέτρων. Ένας πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε.

Τρεις οικοδόμοι υπέστησαν τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή τους, έξι τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ελαφρά.

Επιπλέον, δύο εργάτες στο έδαφος υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη του 2019

Η νέα κατασκευή του εν λόγω τμήματος της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο του 2017.

Έπειτα από μια δίκη που είχε ήδη ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, το ατύχημα πρόκειται τώρα να αντιμετωπιστεί εκ νέου με νομικούς όρους.

Η δίκη έπρεπε να αναβληθεί επειδή το δικαστήριο ζήτησε άλλη μια έκθεση στατικής μηχανικής.

Ωστόσο, η προετοιμασία διήρκεσε περισσότερο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.