Η νέα υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Γερμανίας

Το μισό του S21 (Stuttgart 21) ολοκληρώθηκε! Με τη συμμετοχή πολιτικών και διασημοτήτων εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας από το Wendlingen στο Ulm.

Πετάμε με το τρένο για το Ulm!

Μηχανικοί και εργάτες δούλεψαν επί δέκα χρόνια, επιτυγχάνοντας ένα τεχνικολογικό αριστούργημα.

Κατασκεύασαν δώδεκα σήραγγες και 37 γέφυρες, με πιο εντυπωσιακή τη γέφυρα Filstal ύψους 85 μέτρων: Το ICE βγαίνει από τη σήραγγα Boßler με ταχύτητα σχεδόν 250 km/h, διασχίζει τη γέφυρα μήκους 485 μέτρων σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα και εξαφανίζεται ξανά στη σήραγγα Steinbühl.

Ο Πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης, κ. Winfried Kretschmann για το παρθενικό ταξίδι: “Γρήγορο σαν βέλος και ταυτόχρονα ήσυχο. Τίποτα δεν τραντάζεται ή κουνιέται. Είμαι ενθουσιασμένος”.

Εορταστική μουσική ακούστηκε από τα μεγάφωνα του σταθμού της Ουλμ όταν οι πρώτοι επιβάτες βγήκαν από το βαγόνι 14 του ICE.

Ο προκάτοχος του Kretschmann, Günther Oettinger, απόλαυσε επίσης τη διαδρομή: “Εντυπωσιάστηκα από τις σήραγγες και την όμορφη θέα”.

Αυτά είναι τα γεγονότα

  • Ο χρόνος ταξιδιού από τη Στουτγάρδη προς την Ουλμ μειώνεται από 57 σε 42 λεπτά.
  • Εκτός από τις τρεις γραμμές ICE, τα περιφερειακά τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε ώρα.
  • Ένας νέος σταθμός χτίστηκε στο Merklingen, συνδέοντας τη Σουαβική Αλβ με το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.