Γερμανία: Πολλά προβλήματα στην καταγραφή των προσφύγων

Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε εθνικό επίπεδο με την καταγραφή των Ουκρανών προσφύγων. Σύμφωνα με έρευνα του BR, υπάρχουν καθυστερήσεις στη μετάδοση δεδομένων στους λεγόμενους σταθμούς PIK.

Σε αυτούς τους σταθμούς, οι πρόσφυγες καταγράφονται με βιομετρική φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα. Κατά μέσο όρο, η εγγραφή ενός ατόμου διαρκεί 30 έως 60 λεπτά, όπως επιβεβαιώνουν αρκετές αρχές στο BR.

Ο λόγος είναι προφανώς σοβαρά προβλήματα στον διακομιστή της Bundesdruckerei, η οποία είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων.

Επανειλημμένα σημειώνονται βλάβες του συστήματος που διαρκούν ώρες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας, η καταγραφή είναι σημαντική για να αποτραπεί η εκμετάλλευση της κατάστασης από λαθρεμπόρους ή εγκληματίες.

Αποσκοπεί επίσης στην πρόληψη της απάτης κατά τη λήψη κοινωνικών παροχών.

Ως εκ τούτου, η Βαυαρία ξεκίνησε μια περιορισμένη εγγραφή, προκειμένου να αμβλύνει τα προβλήματα με το σύστημα PIK.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.