Γερμανία: Πότε να παραγγείλετε δώρα για τα Χριστούγεννα;

Ψάχνετε ακόμα για δώρα ή ένα ρούχο για τις γιορτές; Ο χρόνος μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων περνάει γρήγορα. Αν θέλετε να παραγγείλετε από την άνεση του καναπέ σας, θα πρέπει να βιαστείτε – αυτές είναι οι προθεσμίες των μεγάλων διαδικτυακών λιανοπωλητών.

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι πέφτουν στο χριστουγεννιάτικο άγχος: η οργάνωση πάρτι, ο προγραμματισμός ταξιδιών και τα ψώνια για δώρα μπορούν να καταβάλουν ακόμη και καλά προετοιμασμένους ανθρώπους και να τους βυθίσουν στο χάος.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι αναβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αγορά δώρων – και στη συνέχεια, λίγες ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, συνειδητοποιούν ότι κάτι λείπει ακόμα.

Για να μην χρειάζεται να βασανίζεται κανείς μέσα από τα υπερπλήρη κέντρα των πόλεων στη μεγαλύτερη προχριστουγεννιάτικη φασαρία, το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο έχει καθιερωθεί ως μια πρακτική εναλλακτική λύση.

Σε έρευνα της ψηφιακής ένωσης Bitkom, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα παραγγείλει τα χριστουγεννιάτικα δώρα του online φέτος. Όμως, ειδικά εδώ, είναι αλήθεια ότι όσοι φτάνουν πολύ αργά μπορεί να βρεθούν χωρίς δώρο.

Ταχεία αποστολή και διαφορετικές αποθήκες στη Γερμανία

Ως εκ τούτου, πολλοί μεγάλοι λιανοπωλητές έχουν δημιουργήσει συστήματα που δείχνουν πριν από την αγορά αν μια παραγγελία θα φτάσει εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Ο διαδικτυακός γίγαντας Amazon, για παράδειγμα, δίνει επί του παρόντος έναν κατά προσέγγιση χρόνο παράδοσης για όλα τα προϊόντα και από κάτω ξεκαθαρίζει αν ένα προϊόν θα φτάσει πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γίνει μια γενική δήλωση σχετικά με το πότε θα πρέπει να παραγγείλετε από την Amazon: Ο χρόνος παράδοσης των αντικειμένων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η υπεύθυνη αποθήκη ή ο πάροχος υπηρεσιών αποστολής. Ως πελάτης Prime, έχετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε από την υπηρεσία αποστολής εξπρές, η οποία εξασφαλίζει ότι ορισμένα προϊόντα θα φτάσουν εγκαίρως, ακόμη και λίγες ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία παραγγελιών Otto βασίζεται σε ένα παρόμοιο σύστημα: εκεί, πάνω από την τιμή, εμφανίζεται πόσο περίπου θα διαρκέσει η αποστολή και αν το επιθυμητό προϊόν θα φτάσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Αν χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο και βιάζεστε, μπορείτε να κλείσετε 24ωρη παράδοση στο Otto με επιπλέον χρέωση. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για είδη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόθεμα.

Όσοι θα προτιμούσαν να δώσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα ρούχα θα πρέπει επίσης να βιαστούν λίγο.

Η Zalando το εξηγεί αυτό στην κορυφή της αρχικής σελίδας: Όλα τα προϊόντα που αποστέλλονται από το Zalando θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 11 μ.μ. της 18ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια εγκαίρως για την εορταστική περίοδο.

Η παράδοση γίνεται ακόμη πιο γρήγορα με το πρόγραμμα premium Zalando Plus, το οποίο μπορεί να δοκιμαστεί επί του παρόντος για 30 ημέρες.

Τα πράγματα είναι λίγο λιγότερο ξεκάθαρα στο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης About You: εκεί, οι πελάτες μπορούν να δουν μόνο στο καλάθι αγορών ποια ημερομηνία παράδοσης είναι δυνατή για ένα προϊόν – αλλά το χρονικό παράθυρο που δίνεται εκεί δίνει επίσης μια σημαντική ένδειξη για το αν θα είναι ακόμη δυνατή η παράδοση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Γερμανία: Πότε να παραγγείλετε δώρα για τα Χριστούγεννα;
Ταχεία αποστολή και διαφορετικές αποθήκες στη Γερμανία

Η αγορά από φυσικό κατάστημα είναι επίσης μια επιλογή

Είστε λίγο πιο ευέλικτοι με τους λιανοπωλητές που διαθέτουν επίσης δίκτυο καταστημάτων στα οποία μπορείτε να παραδώσετε τα προϊόντα. Οι κολοσσοί των ηλεκτρονικών ειδών Saturn και Media Markt, για παράδειγμα, αναφέρουν για κάθε προϊόν αν μπορεί να παραδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Και εκεί μπορείτε επίσης να καθορίσετε ένα επιθυμητό υποκατάστημα και να δείτε πότε μπορείτε να παραλάβετε το επιθυμητό προϊόν.

Στην περίπτωση ειδών που δεν θα έφταναν εγκαίρως με το ταχυδρομείο, μπορείτε να δείτε αν αξίζει να πάτε στο κατάστημα – και παραγγέλνοντας εκ των προτέρων μπορείτε να γλιτώσετε ακόμη και μια βόλτα στο κατάστημα.

Η κατάσταση είναι παρόμοια στην αλυσίδα φαρμακείων Müller: και εδώ μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε τα προϊόντα σε ένα υποκατάστημα και να γλιτώσετε πολύ άγχος.

Επομένως, δεν υπάρχει γενική απάντηση για το πότε πρέπει να κάνετε τις ηλεκτρονικές σας αγορές.

Όμως και στο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο ισχύει το εξής: όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Δεδομένου ότι η παραμονή και η ημέρα των Χριστουγέννων πέφτουν σε Σαββατοκύριακο φέτος, μπορείτε τουλάχιστον να αξιοποιήσετε πλήρως την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ημέρες αργίας που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην παράδοση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.