Γερμανία: Προγραμματίζεται τεράστια απεργία στις μεταφορές;

Τα συνδικάτα απαιτούν περισσότερες αμοιβές: Οι Γερμανοί μπορεί να απειληθούν με μια παγγερμανική απεργία στους σιδηροδρόμους και στις τοπικές μεταφορές πριν από το τέλος Μαρτίου. Η αεροπορική κυκλοφορία θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί εκ νέου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Γερμανία απειλείται με παγγερμανική προειδοποιητική απεργία στον τομέα των μεταφορών: το συνδικάτο του τομέα των υπηρεσιών Verdi και το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG) σχεδιάζουν κοινή μονοήμερη προειδοποιητική απεργία για τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Μια παράλληλη στάση εργασίας στον τομέα της κινητικότητας θα είχε εκτεταμένες συνέπειες: Εκτός από την Deutsche Bahn, θα επηρεάζονταν οι τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, τα αεροδρόμια και η ομοσπονδιακή εταιρεία αυτοκινητοδρόμων.

“Ανακοίνωση απεργιών εγκαίρως”

“Εάν το κάνουμε, θα ανακοινώσουμε εγκαίρως τις απεργίες”, δήλωσε στην εφημερίδα η αναπληρώτρια πρόεδρος της EVG Cosima Ingenschay.

“Φυσικά και θα συμπλεύσουμε με το Verdi”, δήλωσε η διαπραγματευτής του EVG. “Δεν θέλουμε ανταγωνισμό στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά καλούς μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της κινητικότητας”.

Το συνδικάτο Verdi δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα απεργιακά σχέδια όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Bild am Sonntag”, η Deutsche Bahn επεξεργάζεται ήδη σχέδια έκτακτης ανάγκης για την προγραμματισμένη ημέρα απεργίας.

Η Deutsche Bahn δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα στο t-online.

Απαιτείται αύξηση μισθών κατά 10,5 τοις εκατό

Στις 27 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων για τους 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο.

Λόγω του πληθωρισμού ρεκόρ, το Verdi ζητά αύξηση μισθών κατά 10,5%, δηλαδή τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα παραπάνω.

Το EVG θέλει δώδεκα τοις εκατό περισσότερους μισθούς, τουλάχιστον 650 ευρώ το μήνα περισσότερα. Ο σιδηρόδρομος δεν έχει κάνει ακόμη προσφορά για τους 180.000 εργαζόμενους.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, τα μέρη θα συναντηθούν για έναν ακόμη γύρο συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά δεν αναμένεται συμφωνία σε αυτό το στάδιο.

Το Βέρντι κάλεσε σε προειδοποιητικές απεργίες τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε όλη τη χώρα και τις δύο ημέρες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.