Γερμανία: Σκοτάδι σε όλο και περισσότερους δρόμους

Αντιμέτωποι με τις Συμπληγάδες του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, οι γερμανικοί Δήμοι προβαίνουν σε ακραίες κινήσεις εξοικονόμησης κόστους.

Πρόσφατη έρευνα της ΕΥ σε 301 κοινότητες και δήμους της Γερμανίας έδειξε σε ποιους τομείς επιχειρείται η εξοικονόμηση ενέργειας, αφήνοντας τους πολίτες να ζουν σε δρόμους δίχως φωτισμό, σε κρύες πισίνες και σε περιορισμό των κοινωνικών δαπανών προς ηλικιωμένους και εφήβους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Αναλυτικά, 1 στους 2 δήμους και κοινότητες στην Γερμανία, για την ακρίβεια το 54%, έχουν ήδη βάλει «μαχαίρι» στις παροχές προς τους πολίτες, τακτική που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023. Το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2021.

Επίσης, βάσει της μελέτης, 42% των δήμων έχουν ήδη μειώσει το φωτισμό στους δρόμους της επικράτειας τους έναντι μόλις 13% το 2021.

Το 31% επιθυμεί να βάλει προσωρινό «λουκέτο» ή να μειώσει τη λειτουργία των δημοτικών πισίνων, ενώ το 17% σχεδιάζει να μειώσει τις παροχές προς την τρίτη ηλικία και τους εφήβους.

Μάλιστα, 11% των συμμετεχόντων δήμων στην έρευνα, εκτιμά πως υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια εξοικονόμησης.

Ένα 7% θεωρεί αναγκαίο το να «πέσει αυλαία» στη λειτουργία δημοτικών θεάτρων και λυρικών σκηνών.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.