Γερμανία: Συνελήφθη άνδρας που έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον 87 φορές

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… 87 φορές εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού άνδρας που συνελήφθη στη Γερμανία και ελέγχεται για απάτη.

Τελικά η φράση «Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται», δεν ισχύει πλέον… Η Γερμανία μας άφησε πολύ πίσω. Θα θυμάστε όταν βγήκαν τα εμβόλια που Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν παραβιάσει τη σειρά προτεραιότητας για να εμβολιαστούν πρώτοι;

Ή μετά που Γερμανοί γιατροί εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού χορηγώντας αραιωμένο εμβόλιο ή την προκλητική ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης να λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech πέραν του ευρωπαϊκού πλαισίου για τα εμβόλια και την Κομισιόν να κάνει… τον Γερμανό.

Ε, λοιπόν η τελευταία είδηση – πρόκληση έρχεται από τη Γερμανία ξανά: Ένας Γερμανός πολίτης ελέγχεται αφού οι Αρχές ανακάλυψαν ότι είχε λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον 87 φορές!

Σύμφωνα τις πληροφορίες που έλαβε η έγκυρη εφημερίδα Frei Presse, ο 61χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιευτεί, επισκέφθηκε πολλά κέντρα εμβολιασμού στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας Σαξονία και Σαξονία – Άνχαλτ.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο άνδρας έκανε το εμβόλιο έως και τρεις φορές την ημέρα σε διαφορετικά Κέντρα καταγράφοντας 87 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού μόνο στο κρατίδιο της Σαξονίας!

Ένας νοσηλευτής σε εμβολιαστικό κέντρο στη Δρέσδη, άρχισε να τον υποψιάζεται, όταν τον αναγνώρισε αφού τον είχε δει αρκετές φορές να εμβολιάζεται.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν και την επόμενη φορά που ο άνδρας μπήκε σε ένα κέντρο εμβολιασμού στην πόλη Έιλεμπεργκ, έξω από τη Λειψία, το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία, που έφθασε άμεσα και τον συνέλαβε.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του άνδρα με την υποψία για συμμετοχή του στην πώληση πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για εγκληματικές ενέργειες στο κρατίδιο της Σαξονίας, με τις Αρχές και σε άλλα γερμανικά κρατίδια να ερευνούν τις κινήσεις του άνδρα.

Δεν είναι σαφές πόσες φορές εμβολιάστηκε ο ύποπτος, αλλά ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από τα 87 ήδη γνωστά εμβόλια.

Πώς ξέφυγε τόσο καιρό;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε φορά που ο άνδρας έμπαινε σε ένα χώρο εμβολιασμού, έφερνε μαζί του ένα νέο, λευκό έγγραφο εμβολιασμού.

Αφού εμβολιαζόταν αφαιρούσε τις σελίδες με τις πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς παρτίδας εμβολίων και τις πουλούσε σε αντιεμβολιαστές.

Ο άνδρας δήλωνε συμμετοχή και έκλεινε ραντεβού εμβολιασμού, χρησιμοποιώντας το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του, αλλά δεν παρουσίαζε την κάρτα ασφάλισης υγείας – κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποκαλύψει τις ενέργειές του νωρίτερα.

Η υπόθεση κατέδειξε τα κενά στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας, όπου οι ιατρικές πληροφορίες σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ψηφιοποιημένες.

«Ένα εθνικό μητρώο εμβολίων ή ένα μητρώο εμβολίων για τον κορωνοϊό θα έριχνε αμέσως φως στην υπόθεση», δήλωσε ο Κνουτ Κόλερ, εκπρόσωπος της κρατικής ιατρικής ένωσης της Σαξονίας.

Στη Γερμανία, πάνω από το 75% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ περίπου το 58% έχει λάβει 2η δόση.

Οι αριθμοί υστερούν ιδιαίτερα στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κυμαίνεται στο 64,5%.

Το ποσοστό εμβολιασμού της Γερμανίας είναι πολύ πίσω από άλλα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, με την Ισπανία να έχει 85% πλήρως εμβολιαστεί και την Πορτογαλία να καταγράφει ποσοστό άνω του 91%!

Στην Ελλάδα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού ανέρχεται περίπου στο 70,9%.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.