Θα απαλλαγούν τα γερμανικά κρατίδια από τις μάσκες στα ΜΜΜ;

Ένα γερμανικό κρατίδιο ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα λεωφορεία και τα τρένα μετά το τέλος του έτους. Θα ακολουθήσουν όμως και άλλα ομόσπονδα κρατίδια το παράδειγμά του;

Στα τρένα μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία, υπάρχει σε εθνικό επίπεδο η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2. Όμως, σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, εναπόκειται στα επιμέρους ομόσπονδα κρατίδια να αποφασίσουν αν οι επιβάτες των τοπικών μέσων μεταφοράς πρέπει να φορούν μάσκα.

Επί του παρόντος, και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια εφαρμόζουν κάποια μορφή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει.

Μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα επεκτείνει την απαίτηση χρήσης μάσκας στις τοπικές μεταφορές το επόμενο έτος, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Ντάνιελ Γκύντερ (CDU) δήλωσε την Παρασκευή ότι ελπίζει ότι και άλλα κρατίδια θα πράξουν το ίδιο.

Ο Günther μίλησε για “βήματα προς την κανονικότητα” και δικαιολόγησε την ενέργεια λέγοντας ότι η κατάσταση στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, το βορειότερο κρατίδιο της Γερμανίας, είναι υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος για θέματα πολιτικής υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Andrew Ullmann, τάσσεται επίσης υπέρ λιγότερο αυστηρών κανόνων για τη χρήση μάσκας και δήλωσε στην Die Welt: “Υποστηρίζουμε τη σύσταση μάσκας αντί της απαίτησης χρήσης μάσκας”.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος πολιτικής υγείας των Πρασίνων στην Μπούντεσταγκ, Janosch Dahmen, αντιτίθεται στην ιδέα της χαλάρωσης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλώνοντας στο ίδιο δημοσίευμα: “Δεν υπάρχουν νέοι, ιατρικά προφανείς λόγοι για τους οποίους θα πρέπει τώρα να παρεκκλίνουμε από τις προηγουμένως νομικά προβλεπόμενες υποχρεώσεις διαχωρισμού και απομόνωσης ή την υποχρέωση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς”.

Την Παρασκευή, τα κρατίδια του Σλέσβιχ-Χολστάιν, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Έσσης, ανακοίνωσαν ότι θα απαλλαγούν από τους υποχρεωτικούς κανόνες απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί από το Covid.

Γερμανία: 4 ομοσπονδιακά κρατίδια τερματίζουν την καραντίνα

Ο υπουργός πρόεδρος της Κάτω Σαξονίας Stephan Weil, επιλέγει επίσης μια προσεκτική προσέγγιση για τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο πολιτικός του SPD δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt: “Ακόμη και αν όλοι επιθυμούμε το αντίθετο, η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Αυτό αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τον σχετικά υψηλό αριθμό των νεκρών που συνεχίζουμε να καταγράφουμε”.

Επισήμανε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ψυχρότεροι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από το Covid.

“Σε αυτό το πλαίσιο, θα παραμείνουμε προσεκτικοί στην Κάτω Σαξονία”, δήλωσε.

Τη Δευτέρα, η παγγερμανική επταήμερη επίπτωση – ο μέσος ημερήσιος αριθμός των νεοεντοπισθέντων κρουσμάτων Covid-19 κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 7 ημερών – ήταν 216,7.

Πρόκειται για μια μείωση άνω των 50 από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αυτή ήταν 269,2.

Από τη Δευτέρα, τα κρατίδια με την υψηλότερη επταήμερη επίπτωση είναι η Βρέμη με 329,8, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία με 307,5 και η Κάτω Σαξονία με 302.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.