Οι γερμανικές πόλεις με τις λιγότερες καθυστερήσεις στο S-Bahn

Οι προαστιακοί συρμοί S-Bahn της χώρας εκτελούν δρομολόγια με πολύ λιγότερες καθυστερήσεις από ό,τι τα υπεραστικά δρομολόγια της Deutsche Bahn. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των γερμανικών πόλεων όσον αφορά την ακρίβεια του S-Bahn. Δείτε ποια είναι η πρώτη.

Τα δρομολόγια των υπεραστικών τρένων της Deutsche Bahn με τις πολλές καθυστερήσεις δεν έχουν επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο τα δρομολόγια του S-Bahn και τα περιφερειακά δρομολόγια: το 92% όλων των δρομολογίων του S-Bahn και των περιφερειακών δρομολογίων στη Γερμανία έφτασαν στην ώρα τους πέρυσι, σε σύγκριση με μόλις το 65% των υπεραστικών τρένων.

Αλλά αυτός ο μέσος όρος κρύβει κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ των κορυφαίων γερμανικών πόλεων – που έχουν σχεδόν τέλειο ρεκόρ ακρίβειας – και των τελευταίων.

Για τους σκοπούς της τελευταίας έκθεσης της Deutsche Bahn σχετικά με την ακρίβεια, θεωρεί ότι κάθε τρένο μεγάλων αποστάσεων που καθυστερεί τουλάχιστον 15 λεπτά, καθώς και κάθε τρένο S-Bahn ή περιφερειακό τρένο που καθυστερεί τουλάχιστον έξι λεπτά, είναι καθυστερημένο.

Με βάση αυτό το μέτρο, τα τρένα S-Bahn που εκτελούν δρομολόγια στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας – Βερολίνο και Αμβούργο – έρχονται στην κορυφή ως τα πιο συνεπή στη χώρα.

Οι δύο πόλεις ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, με το 97,3 του συνόλου των τρένων S-Bahn και στις δύο πόλεις να φτάνουν στην ώρα τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας έμειναν αρκετά πίσω από αυτό το ποσοστό, αν και η Στουτγάρδη εξακολουθεί να ξεπερνά το 90 τοις εκατό στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 90,8 τοις εκατό όλων των τρένων S-Bahn στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης έφτασαν στην ώρα τους το 2022.

Αυτό συγκρίνεται με το 89,5 τοις εκατό στην Κολωνία και το 87,6 τοις εκατό στο Μόναχο – την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Την τελευταία θέση κατέχουν τα S-Bahn που λειτουργούν στην περιοχή Rhein-Neckar γύρω από το Μανχάιμ, το Λούντβιχσχάφεν και τη Χαϊδελβέργη.

Με βαθμολογία ακρίβειας 82,5 τοις εκατό κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σχεδόν ένα στα πέντε τρένα S-Bahn που λειτουργούν εκεί είχε καθυστέρηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι επιδόσεις του Βερολίνου είναι πιο εντυπωσιακές, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τηρούνται υψηλότερα πρότυπα.

Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιεί το όριο των έξι λεπτών, η Deutsche Bahn θεωρούσε ότι τα τρένα στο Ringbahn της πόλης είχαν καθυστέρηση αν καθυστερούσαν περισσότερο από ένα λεπτό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης