Ειδήσεις

Ακόμα ένας Γερμανικός όμιλος υποβάλλει αίτηση πτώχευσης…

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Είναι ο επόμενος μεγάλος παίκτης στη Γερμανία που θα πληγεί μετά την Karstadt; Όπως έχει πλέον επιβεβαιωθεί και δημόσια, άλλη μια εξέχουσα εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ένα οικονομικό σοκ – όχι μόνο για τη Βαυαρία, το Φραγκονία και την περιοχή: η Karstadt κλείνει πολλά υποκαταστήματα σε ολόκληρη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία.

Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Η κοινωνική κατακραυγή ήταν μεγάλη.

Τώρα, ωστόσο, η κατάσταση στην αγορά θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο δραματική και οξεία.

Gerry Weber

Η Γερμανική παραδοσιακή εταιρεία μόδας και γνωστή σχεδόν παντού. Κοιτάζοντας πίσω: Ήταν μόλις πριν από τρία χρόνια που η εταιρεία μπόρεσε να σωθεί από το πλήρες κλείσιμο με τη βοήθεια διαδικασιών αφερεγγυότητας.

Τώρα, όμως, οι ανησυχίες επέστρεψαν – και μάλιστα μεγαλύτερες από ποτέ.

Η εταιρεία από τη Χάλε της Βεστφαλίας σχεδιάζει τώρα σημαντικές περικοπές. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι πολλά υποκαταστήματα πρόκειται να κλείσουν – και μάλιστα σύντομα. Αλλά δεν θα σταματήσει εκεί.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία την Τετάρτη (19.04.2023), σχεδιάζει επίσης περικοπές θέσεων εργασίας σε άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Πολλές θέσεις εργασίας διακυβεύονται έτσι έντονα.

“Το σχέδιο αναδιάρθρωσης αποτελεί αναγκαία αντίδραση στις εξωτερικές συνθήκες”, εξήγησε η επικεφαλής της Gerry Weber International, Angelika Schindler-Obenhaus, σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η παγκόσμια πανδημία του Covid 19, ο υψηλός πληθωρισμός και η μείωση της αγοραστικής δύναμης έχουν αποδεδειγμένα αλλάξει σοβαρά τη συμπεριφορά των πελατών.

Αυτό έχει πλήξει σκληρά την εταιρεία. Πολλά καταστήματα δεν ήταν πλέον κερδοφόρα μετά την πανδημία.

Σπάνια διαδρομή…

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ο Gerry Weber ακολουθεί έναν δρόμο που σπάνια έχει χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία.

Έκανε αίτηση στο περιφερειακό δικαστήριο του Έσσεν για να κινήσει διαδικασία βάσει του νόμου για το πλαίσιο σταθεροποίησης και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων (StaRUG).

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να αναδιαρθρώσουν την επιχείρησή τους χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από διαδικασία αφερεγγυότητας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας: “Μέρος του σχεδίου θα είναι η πλήρης περικοπή του κεφαλαίου, η οποία θα εξαφανίσει επίσης την εισαγωγή της μετοχής της Gerry Weber International AG στο χρηματιστήριο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Το Deutschlandticket έρχεται: Αξίζει να το αγοράσετε;

Διαμαρτυρία: 18.000 ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης του Μονάχου