Ο Holetschek ζητά την παράταση υποχρεωτικής μάσκας στη Γερμανία

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek επέκρινε τον προγραμματισμένο τερματισμό των περισσότερων μέτρων κατά της πανδημίας και θέλει να παρατείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

“Ολόκληρη η Γερμανία είναι ένα hotspot”, δήλωσε ο Holetschek στην εφημερίδα “Augsburger Allgemeine”. Πρόσθεσε ότι “σχεδόν όλοι εκτός της κυβέρνησης στο Βερολίνο το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτό”.

Η Βαυαρία απαιτεί εθνικά ενιαία κριτήρια για την εφαρμογή του κανόνα των hotspot ή παράταση της μεταβατικής περιόδου.

Αυτό είναι επίσης το θέμα της Διάσκεψης των Υπουργών Υγείας τη σημερινή Δευτέρα.

“Οι κανόνες για τα hotspot είναι υπερβολικά ασαφείς και δεν μας επιτρέπουν να τους εφαρμόσουμε με ασφάλεια”, δήλωσε ο Holetschek.

“Θα μου άρεσε να είχαμε τέσσερις ακόμη εβδομάδες υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε εθνικό επίπεδο μετά τις 2 Απριλίου”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.