Ο ήρωας του Βίρτσμπουργκ επιτρέπεται να παραμείνει στη Γερμανία

Ο Chia Rabiei (43) αντιμετώπισε με θάρρος τον δολοφόνο με μαχαίρι του Würzburg, αποκρούοντας τον Σομαλό πρόσφυγα (34) με τη βαλίτσα του το καλοκαίρι του 2021. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιρανόκουρδος έπρεπε να φύγει από τη Γερμανία. Έκανε μήνυση κατά της διαταγής απέλασής του ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου της Βαυαρίας.

Ο δικαστής Βόλφγκανγκ Μύλλερ ήταν αρχικά σκληρός: “Μόνο και μόνο επειδή εμπόδισες ανθρώπους να μαχαιρωθούν στη Γερμανία, δεν δικαιούσαι άσυλο!

Ο Rabiei αντέτεινε ότι είχε βοηθήσει τη θεία του στο Ιράν να διανέμει πολιτικά φυλλάδια και είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό στη Γερμανία.

“Οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούσαν ήδη να μάθουν πού βρισκόμουν”.

Αφού η BILD αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του δύο ημέρες μετά το αμόκ που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες, ο Rabiei έγινε γνωστός παγκοσμίως.

Του απονεμήθηκε το μετάλλιο διάσωσης της Βαυαρίας από τον πρωθυπουργό Markus Söder και το βραβείο XY για το θάρρος του πολίτη από την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser.

Τώρα αντιμετωπίζει ακόμη περισσότερο τη θανατική ποινή στο Ιράν, λέει ο δικηγόρος του Roj Khalaf: “Στα μάτια του ιρανικού κράτους, στάθηκε απέναντι σε κάποιον που δολοφόνησε για ισλαμιστικούς λόγους”.

Επί δύο ώρες, ο δικαστής ανέλυσε τους κινδύνους της απέλασης στο Ιράν και την πίστη του Ραμπιέι, ρωτώντας μάλιστα: “Μπορείτε να φανταστείτε να επιστρέψετε στο Ισλάμ;”.

Είπε ότι ενήργησε από χριστιανική φιλανθρωπία στην επίθεση με μαχαίρι, όχι για να αποκτήσει δικαίωμα διαμονής στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, έχει μάθει γερμανικά, εργάζεται σε επιχειρήσεις εστιατορίων και έχει σταθερή σύντροφο.

Στις 11.46 π.μ., τα δάκρυα του Chia Rabiei έτρεξαν: “Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης ανακαλείται, το BAMF είναι υποχρεωμένο να του χορηγήσει το καθεστώς του πρόσφυγα”, αποφάσισε ο δικαστής Müller.

Ο αγώνας του εναντίον του μαχαιροβγάλτη δεν του απέφερε κανένα πλεονέκτημα στη διαδικασία ασύλου – αλλά δεν πρέπει να έχει και κανένα μειονέκτημα ως αποτέλεσμα.

Ο δικαστής: “Μετά την έκθεση, δεν είναι πλέον λογικό να επιστρέψει. Απειλείται από δίωξη με σημαντική πιθανότητα”.

Ο μαχαιροβγάλτης του Würzburg

Ο Abdirahman J. μαχαίρωσε τρεις γυναίκες στο Würzburg στις 25 Ιουνίου 2021, τραυματίζοντας άλλα εννέα άτομα.

Γύρω στις 5.02 μ.μ., ο Σομαλός πρόσφυγας είχε εισέλθει στα πολυκαταστήματα “Woolworth” και αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων μέσα σε ενάμιση λεπτό.

Παραπέμφθηκε σε δίκη. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Abdirahman J. ήταν αθώος.

Εγκρίθηκε η εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική για αόριστο χρονικό διάστημα, ώστε να παραμείνει στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης