Προσοχή για το καλοκαίρι: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις

Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, χαμένες αποσκευές και πλήθος καθυστερημένων ή ακυρωμένων πτήσεων: αυτό έπρεπε να υποστούν πολλοί παραθεριστές το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα υπάρχει η απειλή ενός νέου αεροπορικού χάους φέτος στη Γερμανία.

Το περασμένο καλοκαίρι πρέπει να ήταν μια κακή ανάμνηση για πολλούς ταξιδιώτες που ταξίδευαν με αεροπλάνο. Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, χαμένες αποσκευές και μαζικές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Ο λόγος: πολύ λίγο προσωπικό. Φέτος το καλοκαίρι, τα πράγματα μπορεί να μην γίνουν καλύτερα. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει μαζικές περικοπές στα προγράμματά τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να παλεύουν με τις ελλείψεις προσωπικού

Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια είναι τεράστια. Αν μιλήσετε με στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας, ακούγονται παντού όροι όπως “έκρηξη” ή “επιπτώσεις από την αναπλήρωση της πανδημίας της Κορόνας”.

Παρ’ όλα αυτά, εταιρείες όπως η Lufthansa δεν θα καταφέρουν φέτος να φτάσουν τα νούμερα του προ πανδημίας έτους 2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εγχώρια έλλειψη προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης Corona, μόνο η Lufthansa μείωσε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και φέτος ο κλάδος δεν θα καταφέρει να καλύψει τα κενά αυτά με νεοπροσλαμβανόμενους εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αραιωμένο πρόγραμμα πτήσεων, σε ολόκληρο τον κλάδο. Η Lufthansa δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που ακυρώνει περισσότερες από 30.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Ανταγωνιστές όπως η American Airlines έχουν επίσης ήδη προβεί σε ριζικές περικοπές.

Η Lufthansa ακυρώνει πτήσεις και ανακοινώνει αύξηση των τιμών

Για τους πελάτες, αυτό σημαίνει λιγότερες επιλογές και υψηλότερες τιμές. Η Lufthansa, για παράδειγμα, παραδέχεται ανοιχτά ότι χρησιμοποιεί την περιορισμένη προσφορά για να κάνει τα σπανιότερα εισιτήρια σημαντικά ακριβότερα.

Ο όμιλος περιλαμβάνει τις Eurowings, Austrian, Swiss και Brussels Airlines.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι τιμές των εισιτηρίων είναι πιθανό να είναι περίπου 20% υψηλότερες από το συγκρίσιμο ποσοστό του προ κρίσης έτους 2019, παρόμοια με ό,τι συμβαίνει από το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε η Lufthansa την περασμένη εβδομάδα κατά την παρουσίαση του ισολογισμού της.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η τιμή αυτή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Εμπόδια στα γερμανικά αεροδρόμια

Δεν είναι όμως μόνο οι αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσωπικού, αλλά και τα αεροδρόμια.

Χιλιάδες υπάλληλοι των αεροδρομίων από χαμηλόμισθους τομείς όπως ο έλεγχος ασφαλείας ή η διαχείριση αποσκευών έχουν φύγει μετά την κρίση της Κορόνας.

Μια υπερβολική αύξηση της αεροπορικής κίνησης θα μπορούσε επομένως να θέσει και πάλι τα αεροδρόμια σε δοκιμασία.

Η κατάσταση στα βαυαρικά αεροδρόμια διαφέρει σημαντικά από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο.

Το Memmingen, για παράδειγμα, σημείωσε πέρυσι νέο ρεκόρ επιβατών με περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες, ξεπερνώντας τους αριθμούς των ετών πριν από την Corona.

Η Νυρεμβέργη και το Μόναχο, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία να καλύψουν τα ρεκόρ του 2019.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.