Καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής για 14.900€ στη Βαυαρία!

“Τι θα κάνεις όταν έρθει ο Πούτιν;” Η Άνω Βαυαρία προσφέρει θέσεις καταφυγίου αεροπορικής επιδρομής για 14.900 ευρώ

Χώροι καταφυγίου σε πρώην κελάρι μπύρας σιταριού προς πώληση: Εδώ, ο Reinhard Klein από το Trostberg εξηγεί την ασυνήθιστη προσφορά του και για ποιους θα ήταν κατάλληλη.

Μια ασυνήθιστη αγγελία ακινήτων από το Trostberg (περιοχή Traunstein) προκαλεί αναστάτωση αυτές τις μέρες: “Καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών, 50 μέτρα μέσα στη γη, με συμβολαιογραφικά εξασφαλισμένο χώρο. Να καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο. 14.900 ευρώ”.

Το κείμενο αυτό εμφανίστηκε πρόσφατα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Trostberger Tagblatt.

Η ιδέα προήλθε από τον Reinhard Klein, ο οποίος διευθύνει το χονδρεμπόριο ηλεκτρικών ειδών Handelshaus Klein στο Trostberg ως αυτοαπασχολούμενος.

Όταν ρωτήθηκε πώς του ήρθε μια τέτοια ιδέα, ο Κλάιν απάντησε με μια αντερώτηση: “Τι θα κάνετε όταν έρθει ο Πούτιν; Μια ερώτηση που ομολογουμένως αφήνει κάποιον άφωνο στην αρχή. Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που οι βόμβες θα έπεφταν και πάλι στη Βαυαρία κάποια στιγμή, πού θα έβρισκαν καταφύγιο οι άνθρωποι;

Η προσφορά του Κλάιν απευθύνεται σε όλους που θα ήθελαν να έχουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα και που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να το πετύχουν.

Προσφορά καταφυγίου από την Άνω Βαυαρία: Η σήραγγα ήταν πιθανότατα ένα κελάρι πάγου στο παρελθόν – και ανακαλύφθηκε τυχαία.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Schedling ακριβώς στους πρόποδες ενός βράχου Nagelfluh. Το Nagelfluh είναι ένα νεαρό ιζηματογενές πέτρωμα που μοιάζει λίγο με κακώς διαλεγμένο εκτεθειμένο αδρανές σκυρόδεμα. Ο Klein αγόρασε το κτίριο ενός πρώην ζυθοποιείου μπύρας σιταριού πριν από οκτώ χρόνια.

Το κελάρι χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα ήδη ως καταφύγιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η στοά χρησιμοποιήθηκε πιθανώς ως καταφύγιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι προσπάθειες επέκτασης της σήραγγας, η οποία διακλαδίζεται στο πλάι της κύριας στοάς, χρονολογούνται πιθανότατα από τα τελευταία χρόνια του πολέμου.

Ο Klein υποψιάζεται ότι εκείνη την εποχή έγιναν προσπάθειες να σκάψουν προς άλλα κελάρια στο ιστορικό κέντρο του Trostberg για να δημιουργήσουν μια δεύτερη πρόσβαση. “Σήμερα θα έλεγε κανείς μάλλον: δεύτερη οδός διαφυγής”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.