Ξεκινά η κατασκευή νέας παιδιατρικής κλινικής στο Μόναχο

Το κόστος για την κλινική του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian υπολογίζεται σε 420 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το βαυαρικό κρατίδιο, ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της κρατικής καγκελαρίας δήλωσε ότι συνολικά 550 εκατομμύρια ευρώ είναι διαθέσιμα για το έργο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργασίες για το νέο κτίριο θα διαρκέσουν πιθανότατα έξι χρόνια.

Το νοσοκομείο πρόκειται να διαδεχθεί το νοσοκομείο Παίδων του Δρ φον Χάουνερ στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

“Τα χρήματα αυτά επενδύονται άριστα για το μέλλον των παιδιών μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του υπουργείου Markus Söder (CSU) σε μια τελετή για τα αρχικά θεμέλια.

Η πραγματική έναρξη της κατασκευής του παιδιατρικού νοσοκομείου προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αρχικά, οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει το 2018. Ωστόσο, το έργο αναβλήθηκε επανειλημμένα λόγω αλλαγών στον σχεδιασμό και της πανδημίας.

Η έναρξη της περίθαλψης των ασθενών στο νέο κτίριο προγραμματίζεται επί του παρόντος για το τέλος του 2029 ή τις αρχές του 2030.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.