Κληρονομεί περιουσία εκατομμυρίων – αλλά φεύγει με άδεια χέρια

Ο μοναδικός κληρονόμος μίας εκατομμυριούχου μένει στην τύχη του λόγω της ασθένειας μιας αποβιώσασας γυναίκας – παρά τη διαθήκη και το κληρονομικό συμβόλαιο.

Όποιος κατονομάζεται ως κληρονόμος σε μια διαθήκη δεν λαμβάνει αυτόματα την κληρονομιά.

Αυτή ήταν η εμπειρία ενός φορολογικού συμβούλου ο οποίος είχε συμπεριληφθεί ως μοναδικός κληρονόμος τόσο στη διαθήκη όσο και στο κληρονομικό συμβόλαιο ενός εκατομμυριούχου που συνήφθη αργότερα ενώπιον συμβολαιογράφου.

Η γυναίκα είχε ορίσει τον επί μακρόν φορολογικό σύμβουλό της ως μοναδικό κληρονόμο της σε διαθήκη το 2008 και στη συνέχεια το 2014 σε συμβόλαιο κληρονομιάς που συνήφθη ενώπιον συμβολαιογράφου.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Celle, το τοπικό δικαστήριο του Ανόβερου είχε λάβει ψυχιατρική έκθεση μετά τον θάνατο της ανύπαντρης και άτεκνης γυναίκας το 2015.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θανούσα δεν ήταν σε θέση να συντάξει διαθήκη λόγω διαταραχών υγείας.

Πού πάνε τώρα τα εκατομμύρια;

Ο φορολογικός σύμβουλος της γυναίκας κατέθεσε μήνυση εναντίον της. Με απόφαση στα τέλη του 2021, το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερου έκρινε επίσης ότι ο άνδρας δεν ήταν νόμιμος κληρονόμος.

Απέσυρε την έφεσή του αφού το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Celle επισήμανε την έλλειψη προοπτικών επιτυχίας τον Νοέμβριο του 2022.

Τα περιουσιακά στοιχεία ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα περιέλθουν έτσι στους νόμιμους κληρονόμους.

“Σύμφωνα με το νόμο, οι κατιόντες, οι σύζυγοι ή άλλοι συγγενείς ενός θανόντος κληρονομούν πρώτα και κύρια”, αναφέρει εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης