Λειτουργία πτήσης: Εκτός από κυρώσεις, υπάρχει κίνδυνος;

“Παρακαλούμε δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας, μετακινήστε το κάθισμά σας σε κάθετη θέση και απενεργοποιήστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές ή ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης”. Η φράση είναι μέρος της πτήσης και θεωρείται οδηγία ασφαλείας.

Τι συμβαίνει όμως αν αγνοήσετε την οδηγία; Υπάρχει κίνδυνος να συντριβεί το αεροπλάνο;

Θα μπορούσε το αεροπλάνο να συντριβεί;

Σε ένα σύγχρονο αεροσκάφος δεν πρέπει να αναμένονται σοβαρές συνέπειες αν κάποιος ξεχάσει να απενεργοποιήσει το κινητό τηλέφωνο.

Ο κανόνας χρονολογείται από την εποχή που τα κινητά τηλέφωνα ήταν τεράστια και τα συστήματα ελέγχου των αεροσκαφών δεν προστατεύονταν ακόμη από την ακτινοβολία τους.

Εκείνη την εποχή, υπήρχε ο φόβος ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων θα μπορούσε να προκαλέσει παρεμβολές.

Γιατί υπάρχει υποχρέωση για κλείσιμο των συσκευών ή ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης;

Ένας λόγος: Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να ακούγονται θόρυβοι από τα ακουστικά των πιλότων. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτό το κροτάλισμα θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν σημαντικά ραδιοφωνικά μηνύματα και να θέσουν έτσι τους επιβάτες σε κίνδυνο.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος της United Airlines τη δεκαετία του ’80, όταν αυτό παραλίγο να πέσει στον διάδρομο προσγείωσης ταυτόχρονα με άλλο αεροσκάφος, εξακολουθεί να αναφέρεται τακτικά ως λόγος για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών στο αεροσκάφος.

Ωστόσο, τέτοιες δυσλειτουργίες είναι εξαιρετικά απίθανες και δεν επηρεάζουν πραγματικά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επί του σκάφους.

Μπορεί, ωστόσο, να είναι δυσάρεστες για τους πιλότους. Προκαλούνται θεωρητικά από τα κινητά τηλέφωνα στις τρεις ή τέσσερις πρώτες σειρές καθισμάτων, δηλαδή σε άμεση γειτνίαση με το πιλοτήριο – και σε τόσο χαμηλό ύψος που η σύνδεση του κινητού τηλεφώνου εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Πρόσθετες υπηρεσίες για την αεροπορική εταιρεία

Άλλοι επιβάτες θέλουν να περάσουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της πτήσης ανενόχλητοι. Το συνεχές σήμα ενός τηλεφώνου και η επακόλουθη φλυαρία του ατόμου που καλείται μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική.

Για τις αεροπορικές εταιρείες, η απαγόρευση της τηλεφωνίας επί του αεροσκάφους αποτελεί επίσης τη βάση για πρόσθετες υπηρεσίες.

Αν δεν μπορείτε να στερηθείτε τις σημαντικές συνομιλίες μεταξύ απογείωσης και προσγείωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της πτήσης των αεροπορικών εταιρειών, για την οποία πληρώνουν αδρά.

Δυνατότητα ανεξάρτητης σύνδεσης

Μπορεί να είναι μια δαπανηρή έκπληξη όταν το κινητό τηλέφωνο τίθεται σε λειτουργία στο αεροπλάνο. Στη συνέχεια, πιθανόν να έχει συνδεθεί με το τηλεφωνικό σύστημα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης ή – ακόμη πιο ακριβά – μέσω δορυφορικής περιαγωγής.

Το αποτέλεσμα: ένας βαρύς λογαριασμός παρόμοιος με το κόστος για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας σε πλοία ή περιαγωγή εκτός ΕΕ.

Αλλά ο επιβάτης δεν χρειάζεται καν να έχει πραγματοποιήσει κλήση. Εάν η περιαγωγή δεδομένων είναι ενεργοποιημένη, το κινητό τηλέφωνο επιτρέπει αυτόματα την κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, η οποία συχνά συνεχίζεται στο παρασκήνιο.

Εάν πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι προτιμότερο να κλείσετε ένα από τα κατ’ αποκοπήν πακέτα internet παρά να δεχτείτε την ακριβότερη χρέωση ad hoc.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.