Λιγότερο φυσικό αέριο για τα γερμανικά νοικοκυριά το 2022

Χάρη στην εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας της Γερμανίας το 2022, τα αποθέματα για τον επόμενο χειμώνα βρίσκονται ήδη στο δρόμο της συμπλήρωσης και τα γερμανικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο πολύ λιγότερο φυσικό αέριο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια στο σπίτι

Η αποφασιστικότητα της Γερμανίας να εξοικονομήσει ενέργεια εν μέσω ελλείψεων είναι πλέον περαιτέρω μετρήσιμη.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν 12 τοις εκατό λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα και 21 τοις εκατό λιγότερο φυσικό αέριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Check24.

“Λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου κατά το προηγούμενο έτος οι πελάτες ήταν ιδιαίτερα λιτοί”, δήλωσε ο επικεφαλής της Check24, Steffen Suttner.

Το 2022 το μέσο γερμανικό νοικοκυριό χρησιμοποίησε λίγο κάτω από 15.400 κιλοβατώρες ενέργειας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – το 2021 ο ίδιος αριθμός ήταν περίπου 4.000 κιλοβατώρες υψηλότερος.

Η είδηση της μειωμένης μέσης κατανάλωσης ενέργειας έρχεται την ώρα που ένας άλλος ιστότοπος σύγκρισης, η Verivox, ανακοίνωσε ότι οι τιμές της ενέργειας στη Γερμανία μειώθηκαν για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Οι κάτοικοι του Βερολίνου χρησιμοποίησαν τις λιγότερες κιλοβατώρες το 2022

Ενώ ο μέσος όρος ανέρχεται σε περίπου 15.400 κιλοβατώρες ανά νοικοκυριό, η χρήση διαφέρει σημαντικά μεταξύ των γερμανικών πόλεων και μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων.

Οι κάτοικοι των τριών κρατιδίων της Γερμανίας – Βερολίνο, Αμβούργο και Βρέμη – χρησιμοποίησαν τη λιγότερη ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια τους, τα οποία είναι συγκριτικά μικρότερα από τις κατοικίες αλλού στην ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Στην πρωτεύουσα, το μέσο σπίτι χρησιμοποίησε μόλις 11.000 κιλοβατώρες το 2022.

Η Κάτω Σαξονία, το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και το Βρανδεμβούργο βρέθηκαν περίπου στη μέση, καταναλώνοντας κάπου μεταξύ 15.00 και 17.000 κιλοβατώρες το 2022.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρισκόταν η Σαξονία, όπου ο μέσος όρος ήταν σχεδόν 19.600 κιλοβατώρες ανά νοικοκυριό το 2022.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης