Με υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ συνεχίζει η Γερμανία

Με υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ συνεχίζει η Γερμανία

Στα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε ασυνήθιστα ζεστό φθινοπωρινό καιρό. Η αιτία του κύματος καύσωνα είναι το καιρικό φαινόμενο La Niña.

Τις επόμενες εβδομάδες, το χειμωνιάτικο παλτό μπορεί μάλλον να μείνει στο ντουλάπι προς το παρόν. Ήδη από την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) αναμένει μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 14 και 28 βαθμών σε παγγερμανικό επίπεδο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το βόρειο ημισφαίριο βιώνει ένα ασυνήθιστο κύμα καύσωνα λόγω του κλιματικού φαινομένου La Niña.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει ήδη τον τρίτο κύμα La Niña στη σειρά, εξηγεί ο μετρολόγος Jan Schenk στο The Weather Channel Deutschland.

Η κακοκαιρία θα προκαλέσει τον σχηματισμό μιας περιοχής χαμηλής πίεσης στη νοτιοδυτική Ευρώπη, όπου θα εξασφαλίσει σχετικά δροσερές θερμοκρασίες.

Στην Ανατολική Ευρώπη, ο καιρός θα παραμείνει μάλλον ήπιος λόγω μιας περιοχής υψηλής πίεσης, σύμφωνα με τον Schenk.

Στη Γερμανία θα φτάσει θερμός αέρας από τη Σαχάρα λόγω της La Niña. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι έως και 12 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές.

Χειμώνας La Niña στη Γερμανία

Ωστόσο, ένας χειμώνας La Niña μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας στη Γερμανία. Το καιρικό φαινόμενο προκαλεί τη ροή θερμού αέρα μέχρι το Βόρειο Πόλο, διαταράσσοντας την πολική δίνη και επιτρέποντας σε ψυχρές αέριες μάζες να ξεσπάσουν.

Η πιθανότητα μιας διαταραχής σε ένα έτος La Niña είναι περίπου 60 έως 70 τοις εκατό, εξηγεί ο Schenk.

Ωστόσο, οι διαταραχές εμφανίζονται κυρίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Μετά από αυτό, ο ψυχρός αέρας χρειάζεται 2 έως 6 εβδομάδες για να φτάσει στη Γερμανία. Κίνδυνος ψύχους τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον μετρολόγο.

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας, το υψηλό La Niña θα εξαφανιστεί ήδη, αλλά στις αρχές Νοεμβρίου το υψηλό θα σχηματιστεί ξανά, εκτιμά ο Schenk.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης