Μεγάλο γερμανικό discounter σούπερ μάρκετ σε κρίση;

Τα νούμερα της Aldi Nord λέγεται ότι βαίνουν μειούμενα. Υποτίθεται ότι το discounter σημείωσε ζημίες πέρυσι.. Τι συμβαίνει με τον γερμανικό κολοσσό;

Ο κώδωνας του κινδύνου χτυπάει στην Aldi Nord. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Handelsblatt”, ο discounter φέρεται να βρισκόταν πέρυσι στο κόκκινο. Ένα κοινό έργο με την Aldi Süd φαίνεται να αποτυγχάνει.

Προφανώς μόλις τώρα έγινε γνωστό ότι τα άσχημα νέα της εταιρείας ανακοινώθηκαν σε “Συνέδριο Ηγεσίας” τον περασμένο Νοέμβριο. Η Aldi πολύ σπάνια μιλάει δημοσίως για αριθμούς.

Αυτό κάνει τις αποκαλύψεις της “Handelsblatt” ακόμη πιο εκρηκτικές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στους συμμετέχοντες στο συνέδριο – όλοι τους διευθυντές – δόθηκε ένας ανησυχητικός αριθμός.

Στην Aldi Nord, το λεγόμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους είναι μείον 1,4 τοις εκατό.

Η τιμή αυτή δείχνει το κέρδος μιας επιχείρησης πριν από την αφαίρεση των φόρων και την αποπληρωμή των δανείων.

Και οι δύο εκπτωτικές εταιρείες σπάνια δημοσιεύουν στοιχεία

Μέχρι στιγμής, τόσο η Aldi Nord όσο και η Aldi Süd δεν έχουν δημοσιεύσει αριθμούς απόδοσης και επίσης κρατούν εσωτερικά αποστάσεις με συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δεν υπήρξε καμία δήλωση από την Aldi Nord στην “Handelsblatt”.

Έξω από τη Γερμανία, τα πράγματα δεν φαίνονται καλά επίσης…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία βρισκόταν στο κόκκινο στη Γαλλία και τη Δανία, ενώ τα κέρδη στη Γερμανία ήταν συνολικά μειωμένα.

Την ίδια στιγμή, ο κύκλος εργασιών της Aldi Nord στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει προβλήματα με το κόστος που μειώνουν τα κέρδη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η παρακολούθηση του κόστους ήταν η συνταγή επιτυχίας του discounter.

Συνεργασία στις αγορές – αλλά όχι μεταξύ τους…

Επιπλέον, ένα κοινό έργο με την Aldi Süd φαίνεται να έχει αποτύχει. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την “Handelsblatt”, η πρόθεση ήταν να τυποποιηθεί η τεχνολογία στις αγορές.

Αλλά η Aldi Nord είχε αποσυρθεί. Η εταιρεία δεν σχολίασε ούτε αυτό το γεγονός. Αυτό δεν ενθαρρύνει ακριβώς τις προσπάθειες προσέγγισης των δύο εταιρειών.

Εξάλλου, οι ιδρυτές της Aldi, Theo και Karl Albrecht, ήταν εχθροί και χώρισαν την εταιρεία στα δύο το 1961.

Ο γιος του Theo και η χήρα του αδελφού του Berthold πολέμησαν για την εξουσία στο δικαστήριο.

Μια εταιρεία χαρτοφυλακίου υποτίθεται ότι θα φέρει τώρα ειρήνη και περισσότερη δομή στην Aldi Nord.

Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο εκπτωτικές εταιρείες συνεργάζονται καλά στις αγορές – τουλάχιστον όσον αφορά τους διαγωνισμούς.

Η γενική κατάσταση είναι προφανώς καλύτερη στην Aldi Süd. Εκεί, σύμφωνα με την “Handelsblatt”, θα πρέπει να επικεντρωθεί κανείς λιγότερο στη γερμανική αγορά και μόνο, αλλά περισσότερο στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία.

Στις χώρες αυτές φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης