Γερμανία: Μεθυσμένος δίνει στην αστυνομία χόρτο αντί ταυτότητα

Πολύ μεθυσμένος για να αντιληφθεί το καλό του, ένας άνδρας στη Γερμανία έκανε το ατυχές λάθος να παραδώσει στην αστυνομία αυτοβούλως το χόρτο του, αντί για την ταυτότητά του.

Μεθυσμένος άνδρας δίνει στη γερμανική αστυνομία το χόρτο του

Ένα πρόσφατο περιπετειώδες κυριακάτικο βράδυ, μεθυσμένος άνδρας στο Vilshofen an der Donau κλήθηκε από την αστυνομία να επιδείξει την ταυτότητά του.

Αφού έψαξε στην τσέπη του, ο 24χρονος δεν κατάφερε να εμφανίσει το Ausweis του, αλλά παρέδωσε ένα τσαλακωμένο χαρτομάντιλο στους εν υπηρεσία αστυνομικούς.

Δυστυχώς για τον μεθυσμένο άνδρα, αυτό το χαρτομάντιλο δεν ήταν ένα χαρτομάντηλο για να φυσήξει τη μύτη του, αλλά ένα που χρησιμοποιούσε για να κρατάει την κάνναβη, τα τσιγάρα και τα φίλτρα του τακτοποιημένα μαζί στην τσέπη του.

Χωρίς να το καταλάβει, το χαρτομάντιλο παραδόθηκε με περισσή αθωότητα στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία της Βαυαρίας μοιράστηκε την είδηση τη Δευτέρα, αλλά δεν εξήγησε πώς ενήργησε μετά την τυχαία αποκάλυψη ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του μαριχουάνα.

Η Γερμανία συντάσσει νόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Ενώ οι άνθρωποι στη Γερμανία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνέπειες εάν συλληφθούν να έχουν στην κατοχή τους χόρτο, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης ενός νέου νόμου για τη νομιμοποίηση της κάνναβης έως το 2024.

Ωστόσο, ένα προσχέδιο που έχει ήδη δημοσιεύσει η γερμανική κυβέρνηση δίνει κάποιες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να αναμένεται από τον συγκεκριμένο νόμο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, οποιοσδήποτε στη Γερμανία άνω των 18 ετών θα μπορεί να αγοράζει και να μεταφέρει μέχρι 20 γραμμάρια κάνναβης χωρίς να αντιμετωπίζει ποινική τιμωρία από την αστυνομία.

Η κάνναβη που παράγεται νόμιμα θα επιτρέπεται να έχει περιεκτικότητα σε THC μόνο 15 τοις εκατό, ενώ η κάνναβη που πωλείται σε άτομα ηλικίας 18 έως 21 ετών θα έχει μέγιστη περιεκτικότητα σε THC 10 τοις εκατό.

Μόλις η γερμανική κυβέρνηση συντάξει ένα σχέδιο νόμου θα πρέπει να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.