Νέοι και φιλόδοξοι: Πολλοί Γερμανοί μετανάστευσαν το 2022

Μετανάστευση από το εξωτερικό στη Γερμανία: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των Γερμανών μεταναστών αυξήθηκε σε περίπου 270.000. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν στις παραμεθόριες περιοχές.

Επαγγελματικοί στόχοι, ένας διαφορετικός τρόπος ζωής ή η μετεγκατάσταση ενός συντρόφου;

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Περίπου 10.000 μετανάστες έδωσαν πληροφορίες για τα κίνητρά τους το 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt.

Τα τελευταία στοιχεία για τη μετανάστευση στη Γερμανία δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σχεδόν 270.000 Γερμανοί μετανάστευσαν το 2022.

Ωστόσο, 184.753 Γερμανοί μετακόμισαν πίσω την ίδια περίοδο. Σε καθαρούς όρους, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 83.414 άτομα.

Πρόκειται για περίπου 20.000 περισσότερους από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Η μέγιστη τιμή είχε επιτευχθεί το 2016. Τότε, μετανάστευσαν περίπου 280.000 Γερμανοί πολίτες

Κατά μέσο όρο, οι μετανάστες ήταν 35 ετών πέρυσι. Σε σύγκριση με τον παγγερμανικό μέσο όρο των 45,9 ετών, πρόκειται για αντίστοιχα νέους. Επιπλέον, το 60% των μεταναστών ήταν άνδρες.

Οι περισσότεροι από αυτούς, ωστόσο, παρέμειναν σε παραμεθόριες περιοχές – η τάση αυτή έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία χρόνια.

Πρωταθλήτρια μεταξύ των χωρών μετανάστευσης των Γερμανών είναι η Ελβετία με περίπου 20.000 μετανάστες.

Ακολουθεί η Αυστρία με 12.000 και οι ΗΠΑ με περίπου 10.000 μετανάστες από τη Γερμανία.

Η Ισπανία και η Γαλλία είναι επίσης δημοφιλείς. Για πολλούς, ωστόσο, η χώρα προορισμού δεν καταγράφεται.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης