Νοσοκομείο απέρριψε 4χρονη και πέθανε μετά από λίγες ημέρες

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πέθανε την Πρωτοχρονιά – αφού το απέρριψαν αρκετοί γιατροί. Η οικογένεια πιστεύει ότι ο θάνατος της Emily θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Είναι ένα τρομερό χτύπημα της μοίρας που έπληξε μια οικογένεια από το Bünde στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, τους απέρριψαν αρκετοί γιατροί με την άρρωστη τετράχρονη κόρη τους Έμιλι και το κορίτσι πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του τετράχρονου στο Facebook για το περιστατικό έχει μεγάλη ανταπόκριση στο Facebook – με πολλούς να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

“Αυτός ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν μας είχαν προσέξει”, γράφει η μητέρα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η Emily εξετάστηκε αλλά δεν εισήχθη κατά την πρώτη της επίσκεψη στο νοσοκομείο του Herford με τη μητέρα της στις 27 Δεκεμβρίου.

Λίγες ημέρες αργότερα, μια ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης φέρεται επίσης να μην διαπίστωσε κρίσιμη κατάσταση στην τετράχρονη.

Την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο, η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο άσχημη που η μητέρα του το πήγε ξανά στο νοσοκομείο του Χέρφορντ, όπου τελικά εισήχθη.

Το κορίτσι πέθανε την ίδια μέρα. Αρκετά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί στο περιστατικό.

Το νοσοκομείο υπόσχεται “πλήρη” διαλέυκανση

Σύμφωνα με το WDR, το νοσοκομείο είχε υποσχεθεί μια “πλήρη και κατανοητή” έρευνα. “Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του κοριτσιού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η αστυνομία κλήθηκε κανονικά.

“Η αντιμετώπιση αυτού του τραυματικού θανάτου της μικρής μας ασθενούς είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”, δήλωσε στο WDR ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου Peter Hutmacher.

Η κλινική και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν προφανώς αρχικά υποθέσει ότι επρόκειτο για κάτι ακίνδυνο.

“Η γενική κατάσταση του κοριτσιού, καθώς και οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αρχικά, επέτρεψαν περαιτέρω εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Το παιδί εξετάστηκε επανειλημμένα από τους γιατρούς μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς”, δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της κλινικής για παιδιά και νέους, Dr. Walter Koch.

Κύμα αλληλεγγύης για τους γονείς

Από τι πέθανε το τετράχρονο παιδί και αν ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί είναι προς το παρόν ακόμη ασαφές και αποτελεί μέρος της αστυνομικής έρευνας.

Έχει ξεκινήσει νεκροψία για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς του παιδιού έχουν δεχτεί ένα κύμα αλληλεγγύης. Σε έκκληση για δωρεές που απηύθυνε η θεία της αποθανόντος Emily, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 ευρώ για την κηδεία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης