Γερμανία: Γιατρός έβγαλε 589 ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού

Γιατρός στη Γερμανία φέρεται να εξέδωσε ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού για κορωνοϊό σε 589 περιπτώσεις στο ιδιωτικό του ιατρείο μεταξύ Ιουνίου 2021 και Ιανουαρίου 2022.

Το κατηγορητήριο τού επιρρίπτει τώρα ευθύνη για έκδοση ψευδών πιστοποιητικών υγείας για εμπορικό σκοπό, καθώς αυτοί οι πρώτοι, δεύτεροι και αναμνηστικοί εμβολιασμοί δεν έγιναν ποτέ.

Ο 66χρονος φέρεται να εισήγαγε την υποτιθέμενη ημερομηνία εμβολιασμού και το υποτιθέμενο εμβόλιο με το αυτοκόλλητο της παρτίδας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να πρόσθεσε την υπογραφή του.

Την ίδια στιγμή, η γραμματέας του βοηθούσε στην οργάνωση των υποτιθέμενων ραντεβού για τον εμβολιασμό, συμπλήρωνε το μπροστινό μέρος των πλαστών δελτίων εμβολιασμού και ενημέρωνε τους ασθενείς για το πόσο ακριβό ήταν να αποκτήσουν ένα πλαστό δελτίο εμβολιασμού.

Οι δυο τους, με τη δημιουργία ενός κουτιού για δωρεές, λέγεται ότι συγκέντρωσαν τουλάχιστον 12.647 ευρώ.

Σε 23 περιπτώσεις, ο γιατρός φέρεται επίσης να κατέστρεψε αποστολές εμβολίων για κορωνοϊό από το φαρμακείο προμηθειών του.

Πηγή: Lifo

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης