Νυρεμβέργη: Απευθείας τρένο από/προς το αεροδρόμιο του Μονάχου;

Λόγω του μεγάλου όγκου επιβατών, το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι σχετικά δύσκολο να προσεγγιστεί.

Η σχεδιαζόμενη σύνδεση ICE είναι ένα μακρινό όνειρο. Από την άλλη πλευρά, μια απευθείας σύνδεση από τη Νυρεμβέργη μέσω τοπικού τρένου θα μπορούσε να είναι εφικτή.

Όταν άνοιξε το αεροδρόμιο του Μονάχου το 1992, πολλοί χλεύαζαν το γεγονός ότι το αεροδρόμιο στο Erdinger Moos μπορούσε να προσεγγιστεί μόνο αεροπορικώς.

27 χρόνια αργότερα, το αεροδρόμιο “Franz Josef Strauß” ήταν ένας από τους δέκα πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους στην Ευρώπη με περίπου 48 εκατομμύρια επιβάτες.

Ωστόσο, η μόνη υπάρχουσα διαπεριφερειακή απευθείας σύνδεση είναι επί του παρόντος το υπεραστικό λεωφορείο. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Το όνειρο του ICE που λάμπει και κάνει στάση απευθείας στο αεροδρόμιο του Μονάχου υπάρχει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το BR, πρόκειται μάλλον για έναν “σημαντικό μακροπρόθεσμο στόχο”, πράγμα που σημαίνει συγκεκριμένα: χρειάζεστε κιάλια με ισχυρά γυαλιά για να μπορέσετε να δείτε την υλοποίησή του στο μακρινό μέλλον.

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όταν πρόκειται για τις τοπικές μεταφορές. Η κυβέρνηση του κρατιδίου εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του αεροδρομίου εξπρές προς τη Νυρεμβέργη.

Airport Express μέσω Ρέγκενσμπουργκ προς Νυρεμβέργη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τα δρομολόγια της DB, η διαδρομή από τον κεντρικό σταθμό της Νυρεμβέργης έως τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου “Franz Josef Strauß” διαρκεί σήμερα από 1 ώρα 59 λεπτά έως 2 ώρες 39 λεπτά – χωρίς καθυστερήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χάσετε το τρένο ανταπόκρισης.

Ακόμα και αν όχι σε δέκα λεπτά, η σχεδιαζόμενη νέα σύνδεση μέσω Ρέγκενσμπουργκ θα επιτρέψει τουλάχιστον στους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Μονάχου χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τρένο: σύμφωνα με πληροφορίες από την BR, το ταξίδι θα διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η Βαυαρική κυβέρνηση εξετάζει επί του παρόντος λεπτομερώς τους όρους του έργου.

Η ουσία του χρονοδιαγράμματος

Η σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου του Μονάχου εντός της Βαυαρίας θα βελτιωθεί σε τέσσερα στάδια.

Σύμφωνα με το frankenpost, το πρώτο βήμα θα είναι η αύξηση της συχνότητας των γραμμών τροφοδοσίας του S-Bahn στο Μόναχο και η δημιουργία συνδέσεων εξπρές με το αεροδρόμιο από τη Νυρεμβέργη και το Ίνσμπρουκ, ενώ το δεύτερο βήμα θα είναι η δημιουργία απευθείας συνδέσεων από το Σάλτσμπουργκ και το Άουγκσμπουργκ.

Σε ένα τέταρτο στάδιο, το αεροδρόμιο πρόκειται να συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο ICE με δικό του σιδηροδρομικό σταθμό υπεραστικών μεταφορών.

Αν και ο σαφής στόχος για την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με τη Νυρεμβέργη είναι η “ταχύτερη υλοποίηση” του έργου, ο υπουργικός σύμβουλος Alexander Bonfig από το βαυαρικό υπουργείο Μεταφορών δεν θέλησε να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι υποδομές χρειάζονται πολύ χρόνο, είπε το CSU, και – επειδή αυτό είναι σαφές – το κόστος συχνά διπλασιάζεται. Ελπίζουν σε βοήθεια από το Βερολίνο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.