Οριστικό: Το Deutschlandticket έρχεται την Πρωτομαγιά

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια κατέληξαν σε συμφωνία. Το εισιτήριο των 49 ευρώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία πρόκειται να εισαχθεί την 1η Μαΐου….

“Αυτό που πολλοί επιθυμούν θα γίνει πραγματικότητα την 1η Μαΐου”, δήλωσε ο πρόεδρος της Διάσκεψης Υπουργών Μεταφορών, υπουργός Μεταφορών της NRW Oliver Krischer, σύμφωνα με το dpa την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας ομοσπονδιακού κράτους.

Οι πωλήσεις του παγγερμανικού εισιτηρίου για λεωφορεία και τρένα στις περιφερειακές μεταφορές θα ξεκινήσουν στις 3 Απριλίου, είπε.

Εισιτήριο 49 ευρώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία από την 1η Μαΐου

Όχι μόνο είχε σημειωθεί πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα, “αλλά είχε επιτευχθεί και τελική συμφωνία στα πραγματικά σημαντικά σημεία”, δήλωσε ο Krischer.

Ωστόσο, η συμφωνία υπόκειται ακόμη στην έγκριση της Επιτροπής της ΕΕ για το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Το σχέδιο αφορά ζητήματα του δικαίου των κρατικών ενισχύσεων, τα οποία η Επιτροπή εξετάζει επί του παρόντος.

Οι ομοσπονδιακές και οι πολιτειακές κυβερνήσεις συμφωνούν για το εισιτήριο εργασίας

Σύμφωνα με τον Krischer, η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για το λεγόμενο εισιτήριο εργασίας.

Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το εισιτήριο με έκπτωση 5%.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το μεταβιβάσουν στους υπαλλήλους τους με έκπτωση τουλάχιστον 25%.

Καμία συμφωνία για τα ψηφιακά εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το ζήτημα του πόσο ψηφιακό θα είναι το εισιτήριο, τουλάχιστον αρχικά.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP) στοχεύει σε ένα αποκλειστικά ψηφιακό εισιτήριο.

Ωστόσο, η Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV) ζήτησε πρόσφατα να μπορούν οι ενώσεις μεταφορών να εκδίδουν επίσης χάρτινα εισιτήρια, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με την VDV, δεν έχουν όλες οι ενώσεις μεταφορών τη δυνατότητα να προσφέρουν ψηφιακό εισιτήριο.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, ο Σύνδεσμος Μεταφορών και Τιμολογίων του Μονάχου (MVV) εξέφρασε οικονομικές ανησυχίες σχετικά με την εισαγωγή του λεγόμενου εισιτηρίου των 49 ευρώ στο Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.