Παιδί τιμωρήθηκε άσχημα για θρησκευτικούς λόγους στη Βαυαρία

Επειδή δεν ήθελε να υποταχθεί στους θρησκευτικά υποκινούμενους κανόνες των συγγενών της, ένα κορίτσι τιμωρήθηκε άσχημα για χρόνια. Τελικά, κατέφυγε στο γραφείο πρόνοιας νέων λόγω απειλών θανάτου. Τώρα ο πατέρας και ο αδελφός πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Για θρησκευτικούς λόγους, ένας πατέρας και ο γιος του φέρονται να κακοποίησαν σωματικά και ψυχικά ένα κορίτσι, κόρη και αδελφή, στο Άουγκσμπουργκ επί χρόνια.

Ο πατέρας φέρεται μάλιστα να απείλησε το γραφείο πρόνοιας νέων ότι θα σκοτώσει την κόρη του και θα της κόψει το κεφάλι.

Οι 44χρονος και ο 23χρονος, οι οποίοι κρατούνται, θα πρέπει να απολογηθούν στο περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ.

Κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, στέρηση της ελευθερίας και άλλα αδικήματα.

Οι δύο άνδρες ανήκουν στην πίστη των Γιαζίντι. Η σωματική τιμωρία και οι αυστηροί ιεραρχικοί κανόνες αποτελούν μέρος της θρησκείας τους, λέει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επιθέσεις εναντίον της κόρης, η οποία γεννήθηκε το 2006, άρχισαν όταν το παιδί ήταν περίπου δώδεκα ετών.

Αρκετές φορές επρόκειτο για την έφηβη που είχε επαφή με φίλους. Ο αδελφός φέρεται επίσης να χτύπησε την αδελφή του με μια ζώνη επειδή η κοπέλα επέβαινε στο τραμ παρά τη θέλησή της.

Όταν ο έφηβη απέκτησε αργότερα φίλο, η κατάσταση κλιμακώθηκε τον Μάιο του 2022. Οι συγγενείς λέγεται ότι το θεώρησαν προσβολή της οικογενειακής τιμής επειδή ο άνδρας δεν ήταν Γιαζίντι.

Οι σχέσεις γίνονται αποδεκτές μόνο εντός της θρησκευτικής κοινότητας, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Οι Γιαζίντι κατάγονται αρχικά από το Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία ή το Ιράν. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πατέρας είναι Ιρακινός, ο γιος είναι γερμανοϊρακινός υπήκοος.

Η τρομοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) καταδίωκε συστηματικά τους ανθρώπους της θρησκείας των Γιαζίντι στο Ιράκ και σκότωσε πολλούς.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.