Περισσότερο χώρο για πεζούς αποφάσισε ο δήμος Μονάχου

Όποιος περπατάει στα μονοπάτια του Μονάχου υποβάλλεται σε μια διαδρομή με εμπόδια σε πολλά σημεία. Αυτό πρέπει τώρα να τερματιστεί: Μέχρι το 2035, το δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί να καταστήσει τα πεζοδρόμια ασφαλέστερα και πιο άνετα.

Παρόλο που τα πεζοδρόμια του Μονάχου είναι σήμερα αρκετά ολισθηρά, οι πεζοί έχουν λόγους να χαίρονται.

Η στρατηγική για τους πεζούς που δρομολογήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο περιλαμβάνει έντεκα τομείς δράσης με δέσμες μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερη ασφάλεια, άνεση και ποιότητα

Για να γίνει πιο ευχάριστο το περπάτημα στους πεζόδρομους, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο πλάτος πεζοδρόμου.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και οι βελτιωμένες εγκαταστάσεις διέλευσης θα ελαχιστοποιήσουν τις πηγές κινδύνου στο μέλλον.

Τα νέα πεζοδρόμια του Μονάχου: ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει σύντομα

Το καλοκαίρι του 2023, “η διοίκηση της πόλης θα επιλέξει τους αρχικούς τομείς δράσης και θα διαβουλευτεί με τις επιτροπές της περιοχής”, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημαρχείου.

Το τμήμα κινητικότητας θέλει να χρησιμοποιήσει ελέγχους πεζών για να διαπιστώσει τις απαιτήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν. Το κοινό καλείται επίσης να συμμετάσχει στις επιτόπιες επιθεωρήσεις.

Έμφαση στα παιδιά και τους ηλικιωμένους

Η κυκλοφορία στο Μόναχο αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Katrin Habenschaden, αυτό θα πρέπει τώρα να τελειώσει:

“Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι θα ωφεληθούν περισσότερο από τη νέα στρατηγική για την κυκλοφορία των πεζών. Είναι κυρίως πεζοί, με σκούτερ ή περιπατητές και κινδυνεύουν ιδιαίτερα λόγω εμποδίων ή στενών χώρων στα πεζοδρόμια.

Στο παρελθόν, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συχνά ξεχνιόντουσαν στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό, αν και αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Χαίρομαι που και οι δύο ομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο του κυκλοφοριακού μας σχεδιασμού στο μέλλον”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.