Ποια είναι η πλουσιότερη οικογένεια στην Γερμανία;

Μάλλον, δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε… Η Beate Heister και ο Karl Albrecht Jr., οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi (στη Γερμανία Aldi Süd), είναι οι πλουσιότεροι Γερμανοί.

Αυτό προέκυψε από την κατάταξη του Forbes, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Οι κληρονόμοι της περιουσίας του Aldi, η Beate Heister και ο Karl Albrecht Jr. είναι τα παιδιά του Karl Albrecht Sr., ο οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 94 ετών.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Karl Sr. και ο αδελφός του, Theo Sr., ο οποίος πέθανε το 2010 σε ηλικία 88 ετών, ανέλαβαν το γωνιακό παντοπωλείο της οικογένειάς τους στο Έσσεν της Γερμανίας.

Το 1961, τα αδέρφια χώρισαν την ιδιοκτησία: ο Karl Sr. πήρε τα καταστήματα στη νότια Γερμανία (Aldi Sued), συν τα δικαιώματα της μάρκας Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α.

Ο Theo Sr. πήρε τα καταστήματα στη βόρεια Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1971, αγόρασε την αλυσίδα παντοπωλείων των ΗΠΑ Trader Joe’s.

Η Beate Heister δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Aldi Sued (Νότος), αλλά ο γιος της Peter Max Heister είναι επικεφαλής του συμβουλευτικού συμβουλίου.

Ο γιος της Κρίστιαν είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Karl Jr., ο οποίος δεν έχει παιδιά, εργάστηκε σε διαφορετικές θέσεις στην εταιρεία αλλά αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του μετά από διάγνωση καρκίνου.

Πηγή: trikalaidees

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης