Διαγωνισμός: Ποια πόλη κάνει την καλύτερη πίτσα της Γερμανίας;

Τη Δευτέρα, οι 28 καλύτεροι δημιουργοί πίτσας της Γερμανίας διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στο Αμβούργο. Το στέμμα της πίτσας πηγαίνει στον Maurizio De Giacomo από την περιοχή Fürth στη Βαυαρία.

Με τη ναπολιτάνικη πίτσα του, ο Maurizio De Giacomo από το Veitsbronn δεν έχει ενθουσιάσει μόνο τους επισκέπτες του εστιατορίου “Maurizio”, στις 13 Μαρτίου, κατάφερε επίσης να πείσει την κριτική επιτροπή του γερμανικού πρωταθλήματος πίτσας στο Αμβούργο με την τέχνη του.

Εκεί, οι 28 καλύτεροι “πιτσαδόροι” της χώρας διαγωνίστηκαν – ο De Giacomo κατέλαβε την πρώτη θέση.

Με τη δική του εκδοχή της “Napoletana moderna”, της απλής πίτσας ντομάτας-μοτσαρέλας, επικράτησε του ανταγωνισμού, αναφέρει το RTL από την εμπορική έκθεση “Internorga” για τη γαστρονομία και τον ξενοδοχειακό κλάδο, τόπο διεξαγωγής του Γερμανικού Πρωταθλήματος Πίτσας.

Ο De Giacomo είναι επίσης μέλος της γερμανικής εθνικής ομάδας πίτσας της σχολής πίτσας του Umberto Napolitano, ο οποίος ίδρυσε την πρώτη σχολή πίτσας στη Γερμανία το 2007.

Στην ιστοσελίδα της ίδιας της σχολής, ο De Giacomo περιγράφει την πορεία της ζωής του που θα τον έκανε τελικά τον καλύτερο σεφ πίτσας της Γερμανίας: “Η παιδική μου χαρά ήταν η κουζίνα. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής/εφηβικής μου ηλικίας στο φούρνο πίτσας και στη κουζίνα”.

Πιτσαδόρος από παράδοση

Είναι πιτσαδόρος δεύτερης γενιάς. Οι γονείς του Toni και Renate άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο το 1978, ενώ ακολούθησε το δεύτερο στο Veitsbronn το 1983, λίγες εβδομάδες πριν γεννηθεί ο Maurizio De Giacomo. Για 30 χρόνια το διηύθυναν μαζί ως οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2000, πρόσθεσαν την “Pizza Bäcker Bande” – ένα κινητό φορτηγάκι πίτσας με το οποίο ο De Giacomo μπορεί επίσης να προμηθεύει τον κόσμο σε εκδηλώσεις με τις αριστουργηματικές πίτσες του.

Το 2008, άνοιξε το δικό του pizza snack bar “Maurizio” στο Veitsbronn, το οποίο διευθύνει τώρα ο πατέρας του Toni, επειδή ο ίδιος δεν έχει χρόνο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.