Εκατομμύρια Γερμανοί δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο

Για την πλειονότητα από εμάς, ένας κόσμος με pings, ειδοποιήσεις και όνειρα για ηλεκτρονική εγγραφή είναι συνηθισμένος. Όμως νέα στατιστικά στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αποκάλυψαν ότι συνολικά 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία δεν χρησιμοποιούν ποτέ το διαδίκτυο για… τίποτα.

Το 6% των ανθρώπων στη Γερμανία δεν έχει μπει ποτέ στο διαδίκτυο

“Γιατί στο καλό αυτός ο ηλικιωμένος κολλάει μια αφίσα για τη λέσχη βιβλίου του σε ένα δέντρο σαν να είναι το 1975;”, μπορεί να αναρωτηθήκατε σε μια στιγμή “σνομπισμού” της χιλιετίας.

Σύμφωνα με μια ετήσια ανάλυση της Destatis, περίπου το 6% των Γερμανών ηλικίας μεταξύ 16 και 74 ετών δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, συνολικά περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.

Λιγότερο αναπάντεχα, η ηλικιακή ομάδα που εκπροσωπείται καλύτερα μεταξύ των λεγόμενων “offliners” είναι οι 65 έως 74 ετών, οι οποίοι αποτελούν το 17% των 3,4 εκατομμυρίων.

Μεταξύ της ομάδας των 45 και κάτω, το ποσοστό έπεσε μόλις στο 2%.

Πολλά επίσημα ζητήματα, όπως η αίτηση εγγραφής, οι αιτήσεις για την υπηκοότητα ή τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, δεν έχουν ακόμη ψηφιοποιηθεί στη Γερμανία, προς μεγάλη απογοήτευση των νεότερων και των μεσήλικων.

Αλλά με τον κοροναϊό να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών εντύπων, των πιστοποιήσεων και των εισιτηρίων, η ύπαρξη εκτός σύνδεσης μπορεί να γίνει όλο και πιο δύσκολη για τις μεγαλύτερες γενιές.

Η Γερμανία κατατάσσεται στον μέσο όρο της χρήσης του διαδικτύου στην ΕΕ

Πώς συγκρίνονται λοιπόν οι Γερμανοί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους; Περίπου στο μέσο όρο.

Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ το 7% του πληθυσμού δήλωσε ότι δεν μπαίνει ποτέ στο διαδίκτυο. Στις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, ωστόσο, το ποσοστό έφθανε το 14%.

Ταξιδεύοντας βορειότερα ο μέσος όρος είναι χαμηλότερος, με μόνο το 4 τοις εκατό των ανθρώπων στις σκανδιναβικές χώρες να δηλώνουν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, και στην ευρωπαϊκή αποικία της Silicon Valley, την Ιρλανδία, λιγότερο από 4 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU), το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο το 2022 και περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν συνδεθεί ποτέ στο διαδίκτυο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης