Περισσότεροι θάνατοι από ναρκωτικά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, πολλοί άνθρωποι κάνουν κατάχρηση φαρμάκων που ανακουφίζουν από το άγχος ως ναρκωτικά. Ορισμένοι από αυτούς δεν επιβιώνουν από τη δηλητηρίαση.

Πέρυσι, 179 άνθρωποι πέθαναν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. Πρόκειται για 49 περισσότερους από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά παραμένει κάτω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο των 190 θανάτων ετησίως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συχνότερη αιτία θανάτου από χρήση ναρκωτικών παραμένει η χρήση ηρωίνης, ακολουθούμενη από την κοκαΐνη.

Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν η ηρωίνη ή η κοκαΐνη συνδυάζεται με άλλα ναρκωτικά, φάρμακα ή αλκοόλ, τόνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά σε σχέση με τις βενζοδιαζεπίνες.

Πρόκειται για φάρμακα που συνήθως συνταγογραφούνται, μεταξύ άλλων, για αγχώδεις διαταραχές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εθισμένοι σε αυτά.

Ο μέσος όρος των θανάτων από ναρκωτικά είναι μόλις 37 ετών

Μεταξύ των θανάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά το 2022, 144 ήταν άνδρες και 35 γυναίκες. Οκτώ θανόντες ήταν 21 ετών ή νεότεροι και 32 άτομα δεν είχαν γερμανική υπηκοότητα.

Ο μέσος όρος ηλικίας φέρεται να ήταν 37,4 έτη, ελαφρώς χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος.

Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με τα ναρκωτικά σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Στουτγάρδη, ακολουθούμενη από την περιφέρεια του Μανχάιμ, το Ρέουτλινγκεν και το Τούμπινγκεν.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως η περιφέρεια του Μπάντεν-Μπάντεν ή οι περιφέρειες Emmendingen, Hohenlohekreis, Tuttlingen, Calw, Enzkreis, Freudenstadt, Bodenseekreis και Sigmaringen, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος που να σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ, η εστίαση πρέπει να παραμείνει στην πρόληψη του εθισμού και στην εκπαίδευση “προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία για τις εκτεταμένες συνέπειες και τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης