Συναγερμός δηλητηρίου επειδή ένα φορτηγό έπρεπε να φρενάρει

Στο Flammersfeld (Ρηνανία-Παλατινάτο) είχε φορτώσει θειικό οξύ, χλώριο και υπεροξείδιο του υδρογόνου – και προφανώς δεν τα είχε ασφαλίσει αρκετά καλά ο οδηγός…

Γύρω στις 11.15 π.μ. της Δευτέρας, ο οδηγός ενός φορτηγού με επικίνδυνα εμπορεύματα αναγκάστηκε να πατήσει απότομα φρένο στην Siebengebirgsstraße στη μέση του χωριού των 1400 κατοίκων κοντά στο Altenkirchen.

Τα δοχεία χημικών ανατράπηκαν και χύθηκαν.

Επικίνδυνα υγρά χύθηκαν στο δρόμο – ένας μεγάλος συναγερμός για την πυροσβεστική. Έφτασαν δέκα μονάδες.

Ορισμένοι από τους διασώστες φόρεσαν προστατευτικές στολές και ασφάλισαν τον τόπο του ατυχήματος χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές.

Άλλοι ήταν έτοιμοι με πιστόλια αφρού σε περίπτωση που τα χημικά έπαιρναν φωτιά.

Οι συνάδελφοι, με την υποστήριξη της αστυνομίας και των υπηρεσιών διάσωσης, έβγαλαν τους κατοίκους σε ακτίνα 100 μέτρων από τα σπίτια τους.

Τους μετέφεραν σε ασφαλές μέρος του δημαρχείου.

Μέχρι το απόγευμα, τα μέλη των διμοιριών επικίνδυνων υλικών δέσμευαν τα χυμένα χημικά στο χώρο φόρτωσης και στο οδόστρωμα, ενώ στη συνέχεια μια ειδική εταιρεία καθάρισε τους χώρους.

Μετά την εργασία τους, οι πυροσβέστες έπρεπε να ξεπλυθούν καλά σε μια ειδικά ανεγερθείσα σκηνή απολύμανσης.

Επειδή υπήρχαν υποψίες για περιβαλλοντικούς κινδύνους λόγω της ανεπαρκούς ασφάλισης του φορτίου, η αστυνομία “ξεκίνησε έρευνα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης