Πρόεδρος παιδιάτρων Γερμανία: Να σταματήσουν Covid-τεστ σε σχολεία

Παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, ο πρόεδρος των παιδίατρων Thomas Fischbach ζητά να σταματήσουν τα υποχρεωτικά τεστ στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

“Η υποχρεωτική εξέταση παιδιών χωρίς συμπτώματα έχει γίνει μια περιττή επιβολή”, δήλωσε ο επικεφαλής της επαγγελματικής ένωσης παιδίατρων και εφήβων στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, αναφερόμενος σε αντίστοιχες δηλώσεις παιδιατρικών ενώσεων.

Υπάρχει υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, τα οποία οδηγούν στη συνέχεια στην καραντίνα ολόκληρων οικογενειών, εξήγησε ο Fischbach. Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι εξαιρετικά σπάνια νοσούν σοβαρά από κορωνοϊό.

“Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου οργανώνεται μόνο για την προστασία των ενηλίκων από τις ομάδες κινδύνου που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν”, εξήγησε ο γιατρός.

“Πρέπει παρακαλώ να σταματήσουν τα τεστ σε υγιή παιδιά”. Ακόμη και με τα σημερινά υψηλά ποσοστά εμφάνισης κρουσμάτων, δήλωσε, είναι απολύτως επαρκής η εξέταση των παιδιών με συμπτώματα Covid-19.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.