Ρεκόρ απουσιών λόγω αναρρωτικής άδειας στη Γερμανία

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν αναρρωτική άδεια στη Γερμανία έχει φθάσει σε υψηλό τριών ετών.

Η ανεπαρκής έκθεση στα μικρόβια του κρυολογήματος και της γρίπης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού θεωρείται ότι ευθύνεται εν μέρει για το κύμα ασθενειών.

Υψηλό ποσοστό απουσιών σε αναρρωτικές άδειες στη Γερμανία

Έκθεση του RKI διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν αναρρωτική άδεια στη Γερμανία έχει φθάσει σε υψηλό τριών ετών.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης του 2022, εκτιμάται ότι 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν αναρρωτική άδεια, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από ό,τι τα προηγούμενα έτη.

Ο λόγος για τη λήψη αναρρωτικής άδειας έχει επίσης αλλάξει. Τα στοιχεία από την DAK, έναν πάροχο υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας, δείχνουν ότι όταν επρόκειτο να ληφθεί αναρρωτική άδεια το 2022, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος αναφέρονταν συχνότερα ως λόγος απουσίας.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, καταγράφηκαν κατά ένα τρίτο περισσότερες αναπνευστικές λοιμώξεις και διπλάσια καταγεγραμμένα κρούσματα γρίπης και κοροναϊού.

Ορισμένοι επαγγελματίες του τομέα της υγείας στη Γερμανία υποστήριξαν ότι ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα “catch-up effect”.

Επειδή τα μέτρα για τον κοροναϊό ήταν σε ισχύ κατά τη διάρκεια των χειμώνων του 2020 και του 2021, λιγότεροι άνθρωποι εκτέθηκαν στα μικρόβια του κρυολογήματος και της γρίπης, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις τώρα οι πιο ελαφρές ασθένειες που είναι συχνές το φθινόπωρο και το χειμώνα προλαβαίνουν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία πηγαίνουν στο γιατρό για κρυολόγημα

Αλλά τα αποτελέσματα των δεδομένων που δημοσίευσε το RKI είναι επίσης πιθανό να οφείλονται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία θα πήγαιναν στο γιατρό ακόμη και αν είχαν μόνο ήσσονος σημασίας συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ο ζήλος για την επίσκεψη στον γιατρό διαφέρει στα διάφορα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια. Το Μεκλεμβούργο-Πομερανία έχει την υψηλότερη συχνότητα επισκέψεων στον γιατρό ανά κάτοικο (4.000 ανά 100.000 κατοίκους), ακολουθούμενο από το Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο με 2.800 και τη Βαυαρία με 2.600. Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται η Σαξονία Άνχαλτ με 1.900 επισκέψεις ανά 100.000 κατοίκους.

Οι υψηλοί αριθμοί απουσιών λόγω ασθενείας οδηγούν επίσης σε ελλείψεις εργαζομένων σε όλη τη Γερμανία. Στις αρχές της εβδομάδας, όταν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Βερολίνο επρόκειτο να ξεκινήσουν το νέο τους πρόγραμμα, οι κάτοικοι αντιμετώπισαν ένα σωρό ακυρώσεις και καθυστερήσεις, εν μέρει λόγω του τεράστιου αριθμού των ατόμων που εργάζονταν στον οργανισμό μεταφορών και είχαν δηλώσει ασθένεια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.