Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Ο θερμότερος Οκτώβριος από το 1881;

Ο φετινός Οκτώβριος θα μπορούσε να είναι ο θερμότερος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από το 1881 που άρχισαν οι μετεωρολογικές καταγραφές.

Επί του παρόντος, ο μηνιαίος μέσος όρος είναι 13,1 βαθμοί Κελσίου, ανακοίνωσε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) στο Έσσεν την Παρασκευή. Ο θερμότερος Οκτώβριος μέχρι σήμερα καταγράφηκε το 2001 με μέσο όρο 13,4 βαθμούς.

Οι υψηλές μέσες τιμές του τρέχοντος μήνα επιτεύχθηκαν επειδή “οι νύχτες δεν δροσίστηκαν πολύ”, εξήγησε ο Thomas Gerwin, τεχνικός της μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD.

Οι θερμοκρασίες δεν είναι ασυνήθιστες για τον δέκατο μήνα του έτους, αλλά “για αυτό το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 20 βαθμοί και πάνω και πάλι, αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο”.

Σύμφωνα με το DWD, οι θερμοκρασίες μετρούνται κάθε ώρα από το 1881. Στη συνέχεια υπολογίζεται μια μέση τιμή από τις 24 τιμές μιας ημέρας.

Οι ημερήσιες τιμές ενός μήνα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον προσδιορισμό του μηνιαίου μέσου όρου. Το αν ο φετινός Οκτώβριος θα είναι ο θερμότερος στην ιστορία του κρατιδίου θα αποκαλυφθεί την Τρίτη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.