Ρωσία: Χαρακτήρισε τη γερμανική Deutsche Welle ξένο πράκτορα

Στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει “ξένους πράκτορες” συμπεριέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle η Μόσχα. Τι αλλάζει από εδώ και πέρα στις δημοσιεύσεις της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περιέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει “ξένους πράκτορες”.

Το μέτρο υποχρεώνει τα “χαρακτηρισμένα” μέσα ενημέρωσης να συνοδεύουν με ειδική σήμανση όλες τις δημοσιεύσεις τους, αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η “τοποθέτηση” της Deutsche Welle στο μητρώο ξένων πρακτόρων μέσων ενημέρωσης σημειώθηκε στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας ρωσικής νομοθεσίας και “βάσει των εγγράφων που ελήφθησαν από εξουσιοδοτημένες κρατικές αρχές”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του τμήματος.

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle έχει αποκλεισθεί από την ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor από τις αρχές του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι διαπιστεύσεις όλων των υπαλλήλων της γερμανικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εταιρείας ακυρώθηκαν και η μετάδοσή της στη Ρωσία απαγορεύτηκε.

Στις 4 Φεβρουαρίου, το γραφείο της DW στη Μόσχα έκλεισε. Αυτό έγινε ως απάντηση στην απαγόρευση της μετάδοσης του καναλιού RT DE στη Γερμανία.

Η Μόσχα κινεί επίσης τη διαδικασία για την αναγνώριση της Deutsche Welle ως πράκτορα ξένων μέσων ενημέρωσης, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: news247

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.