Νέα σήραγγα διαφυγής της ΛΔΓ ανακαλύφθηκε στο Βερολίνο

Νέα σήραγγα διαφυγής της ΛΔΓ ανακαλύφθηκε στο Βερολίνο

Μια εταιρεία κατοικιών του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της ανακάλυψαν πρόσφατα μια σήραγγα διαφυγής κοντά στο τμήμα Bernauer Straße του πρώην τείχους του Βερολίνου.

Οικοδόμοι ανακάλυψαν σήραγγα διαφυγής στο Βερολίνο

Οι εργαζόμενοι στις οικοδομές που εργάζονται σε ένα εργοτάξιο στην Bernauer Straße του Βερολίνου έκαναν μια νέα ιστορική ανακάλυψη: μια σήραγγα διαφυγής πλάτους 50 εκατοστών και ύψους 70 εκατοστών από την περίοδο της ΛΔΓ.

Η σήραγγα έχει μήκος περίπου 13 μέτρα και βρίσκεται κάτω από την Bernauer Straße 26, έναν δρόμο που βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών Mitte και Wedding και είναι διάσημος για το γεγονός ότι χωρίστηκε όταν ανεγέρθηκε το Τείχος του Βερολίνου τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Αυγούστου 1961.

Κατά τη διάρκεια της διαίρεσης της πόλης, πολλοί Βερολινέζοι χρησιμοποίησαν την τοποθεσία αυτή ως πιθανή οδό διαφυγής, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γνωστού θύματος της απόπειρας διαφυγής, της Ida Siekmann, η οποία έχασε τη ζωή της πηδώντας από το παράθυρο του διαμερίσματός της στον τρίτο όροφο που έβλεπε προς το Δυτικό Βερολίνο.

Η σήραγγα Bernauer Straße αποκτά μνημειακό χαρακτήρα

Μόλις οι αρχαιολόγοι επισκέφθηκαν το σημείο, η σήραγγα γέμισε με υγρό χώμα, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής.

Το υγρό χώμα μπορεί να αφαιρεθεί στο μέλλον, εάν η σήραγγα πυροδοτήσει περαιτέρω ιστορική περιέργεια.

Η σήραγγα έχει πλέον λάβει καθεστώς μνημείου από τη γερμανική πόλη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης