Σουηδία – Covid 19: Η χώρα σταματά τους εμβολιασμούς εφήβων

Newsroom

Η Stiko συνεχίζει την αναμονή

Η σουηδική Αρχή υγείας ανακοίνωσε πως σταματά να προτείνει τον εμβολιασμό των υγιών εφήβων ηλικίας 12 ως 17 ετών κατά της Covid-19, εξαιτίας του «πολύ μικρού κινδύνου» που διατρέχουν να εμφανίσουν σοβαρές μορφές της νόσου σε αυτήν την ηλικία.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Οκτωβρίου, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

«Από την 1η Νοεμβρίου η σύσταση – και συνεπώς η πρόταση εμβολιασμού – θα ισχύει για τους ανηλίκους μόνο των ομάδων υψηλού κινδύνου», όπως αναφέρεται.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε άρει τη σύστασή του για εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 11 ετών χωρίς προβλήματα υγείας.

«Συνολικά διαπιστώνουμε πως η ανάγκη για θεραπεία που συνδέεται με την Covid-19 ήταν μικρή στα παιδιά και τους νέους στη διάρκεια της πανδημίας και πως επίσης μειώθηκε μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον», υπογραμμίζει η σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Για τους άνω των 18 ετών, η σουηδική σύσταση είναι για τρεις δόσεις εμβολίου. Στη σκανδιναβική χώρα, η τέταρτη δόση συνιστάται για τους άνω των 65 ετών.

Η Σουηδία, η οποία εφάρμοσε μια στρατηγική που ήταν συνολικά λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με όσα εφάρμοσαν άλλες χώρες στην Ευρώπη κατά της Covid-19, είδε τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται ελαφρώς στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο πλέον η σκανδιναβική χώρα καταγράφει λιγότερους νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης