Προσοχή: Θα εξουδετερωθεί αεροπορική βόμβα στο Φράιμπουργκ

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Φράιμπουργκ Βάδη Βυρτεμβέργη

Στην περιοχή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Φράιμπουργκ έχει ανακαλυφθεί μια αεροπορική βόμβα. Δεν υπάρχει κίνδυνος – αλλά η προγραμματισμένη εξουδετέρωση το Σάββατο θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.

Η αεροπορική βόμβα που βρέθηκε κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Φράιμπουργκ πρόκειται να εξουδετερωθεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, πιθανόν να επηρεαστούν και τμήματα της κλινικής. Σύμφωνα με την υπηρεσία εξουδετέρωσης πυρομαχικών, δεν υπάρχει οξύς κίνδυνος.

Η αεροπορική βόμβα των 500 κιλών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην οδό Lehener Straße, ακριβώς δίπλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Εκτός από τα κτίρια του νοσοκομείου, πολλά μεγάλα πολυώροφα κτίρια και ένα υποκατάστημα του γραφείου ευρέσεως εργασίας βρίσκονται γύρω από την περιοχή. Υπάρχουν επίσης σιδηροδρομικές γραμμές δίπλα στο σημείο της ανακάλυψης.

Μια ομάδα κρίσης με εκπροσώπους της πόλης, των εταιρειών μεταφορών, της αστυνομίας, της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου συνεδρίασε την Τετάρτη για να συζητήσει τα επόμενα βήματα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η εξουδετέρωση έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου. Η ημερομηνία πρέπει να συντονιστεί με διάφορα μέρη, όπως οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Όσοι ενδέχεται να επηρεαστούν από την εκκένωση εξακολουθούν να ενημερώνονται. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί επίσης ένα τηλέφωνο πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Φράιμπουργκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Γερμανίας και διαθέτει περισσότερες από 2000 κλίνες, σύμφωνα με την αρχική του σελίδα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης