Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Deutzer Kirmes στην Κολωνία;

Το Deutzer Kirmes θα πραγματοποιηθεί και πάλι από το Μεγάλο Σάββατο. Φέτος, ωστόσο, πολλά πράγματα είναι διαφορετικά στο φεστιβάλ του Ρήνου.

Από τις 8 έως τις 23 Απριλίου, το Deutzer Kirmes θα προσελκύσει και πάλι χιλιάδες επισκέπτες στο schäl Sick στο Deutz.

Στην αποβάθρα του Deutz και με μια υπέροχη θέα του Ρήνου και του καθεδρικού ναού.

“Με θέα το πανόραμα της Παλιάς Πόλης και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, bratwurst και μαλλί της γριάς, εγγυόμαστε ότι θα βάλουμε μικρούς και μεγάλους σε πανηγυρική διάθεση”, γράφει στην ιστοσελίδα της η Ένωση Θεατρικών Σκηνοθετών της Κολωνίας (Gemeinschaft Kölner Schausteller, GKS), που διοργανώνει το πανηγύρι.

Φέτος, ωστόσο, πολλά πράγματα στην πασχαλινή εμποροπανήγυρη του Deutz θα είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες. Μεταξύ άλλων, αυτό αφορά το ωράριο λειτουργίας.

Από πότε έως πότε είναι ανοιχτό το Deutzer Kirmes;

Το Deutzer Kirmes ξεκινά το Σάββατο, 8 Απριλίου, και διαρκεί έως την Κυριακή, 23 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο, το λούνα παρκ θα είναι κλειστό ορισμένες ημέρες.

Στις 11 και 12 Απριλίου και από τις 17 έως τις 20 Απριλίου δεν θα υπάρχει καμία δραστηριότητα στον χώρο του πανηγυριού.

Αυτό οφείλεται σε απόφαση του Δήμου της Κολωνίας μετά από παράπονα κατοίκων για θόρυβο.

Το “Διάταγμα περί θορύβου αναψυχής” του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επιτρέπει αυξημένα επίπεδα θορύβου μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ένα πανηγύρι.

Αλλά η “ηχορύπανση” δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 18 ημέρες, ακόμη και σε ένα πανηγύρι.

Επίσης, ο θόρυβος μπορεί να γίνεται μόνο σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Η GKS είχε αντισταθεί στην απόφαση αυτή, αλλά τελικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του λούνα παρκ Deutz;

Το Deutzer Kirmes είναι ανοιχτό τα Σάββατα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τις Παρασκευές και τις Κυριακές μπορείτε να την επισκεφθείτε από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ.

Τα λούνα παρκ κλείνουν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε ημέρας.

Την Κυριακή του Πάσχα, 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. πασχαλινή λειτουργία στο χώρο του λούνα παρκ “Houseparty”, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι επισκέπτες.

Την παραδοσιακή λειτουργία θα τελέσει ο πατέρας Sascha Ellinghaus, επικεφαλής της Καθολικής Εφημερίας Τσίρκων και Θεατρικών Σκηνοθετών στη Γερμανία.

Τι άλλο έχει αλλάξει στο λούνα παρκ του Deutz;

Ενώ η παραδοσιακή πασχαλινή εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το πρόγραμμα του Deutzer Kirmes αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε άλλους τομείς. Φέτος δεν θα υπάρξουν πυροτεχνήματα.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί η οικογενειακή ημέρα, κατά την οποία οι οικογένειες συνήθιζαν να έχουν έκπτωση κατά την επίσκεψή τους στο λούνα παρκ.

Πώς μπορώ να πάω στο Deutzer Kirmes;

Καθώς οι θέσεις στάθμευσης στο Deutzer Werft είναι πολύ περιορισμένες, η GKS ζητά από όλους τους επισκέπτες να αποφύγουν να μεταβούν στο φεστιβάλ με αυτοκίνητο.

Καθώς αυτό βρίσκεται ακριβώς μεταξύ της Deutzer Brücke και της Severinsbrücke, ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Όσοι εξακολουθούν να επιθυμούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, παρακαλούνται επομένως να χρησιμοποιήσουν τους γύρω πολυώροφους χώρους στάθμευσης, όπως αυτόν της Lanxess Arena.

Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι, μπορείτε να μεταβείτε στο Deutzer Kirmes με τα πολυάριθμα τραμ της KVB.

Οι γραμμές KVB 1, 7 και 9, για παράδειγμα, πηγαίνουν στη στάση “Deutzer Freiheit” και στη στάση “Severinsbrücke” αντίστοιχα. Και οι δύο βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με την έκθεση.

Τα τραμ των γραμμών 3 και 4 σταματούν επίσης σε κοντινή απόσταση: εδώ η στάση επιλογής ονομάζεται “Suevenstraße”.

Οι επιβάτες του S-Bahn ή των περιφερειακών τρένων θα πρέπει να κατεβαίνουν στη στάση “Bahnhof Köln Messe/Deutz” για να φτάσουν στο φεστιβάλ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης