Τι σημαίνει η “κόκκινη κάρτα” στον κάδο οργανικών αποβλήτων

Το πλαστικό στον κάδο οργανικών αποβλήτων προκαλεί προβλήματα σε πολλές εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων. Μια περιοχή στην Κάτω Φραγκονία στέλνει τώρα ένα σαφές μήνυμα – το αποτέλεσμα: γεμάτοι κάδοι και κόκκινη κάρτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η περιφέρεια Haßberge στην Κάτω Φραγκονία πραγματοποίησε ελέγχους μεγάλης κλίμακας για τα οργανικά απόβλητα.

Ο λόγος είναι η αυξανόμενη απροσεξία στον διαχωρισμό των αποβλήτων, εξηγεί η εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Haßberge (AWHAS).

Ξανά και ξανά, οι υπάλληλοι διαπιστώνουν ενοχλημένοι ότι οι πολίτες της περιοχής πετούν όλο και περισσότερο πλαστικό στους κάδους οργανικών απορριμμάτων.

Αλλά αυτό τελείωσε τώρα: η AWHAS καταφεύγει σήμερα σε ριζοσπαστικά μέτρα και διαπομπεύει αμελείς πολίτες. Οι οργανικοί κάδοι με λανθασμένο περιεχόμενο δεν θα αδειάζονται πλέον στην περιοχή Hassberge.

Εκτός από έναν γεμάτο κάδο απορριμμάτων, οι πολίτες θα λάβουν επίσης μια “κόκκινη κάρτα”.

Στη συνέχεια, τα οργανικά απόβλητα πρέπει να διατίθενται στο περιφερειακό κέντρο απορριμμάτων Wohnfurt ή σε σακούλα υπολειμματικών απορριμμάτων έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης αποβλήτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.