Έκθεση: Το έργο Stuttgart 21 θα γίνει ακόμα πιο ακριβό

Η Deutsche Bahn θέλει να διευκρινίσει το πρόσθετο κόστος του σιδηροδρομικού έργου Stuttgart 21 με μια έκθεση ελέγχου την άνοιξη – αλλά ήδη πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός θα μπορούσε να κοστίσει άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Der Spiegel”, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έκθεσης της συμβουλευτικής εταιρείας PwC.

Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, άλλα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι το κόστος για το έργο Stuttgart 21 θα ανερχόταν σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ αντί για τα 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Η Deutsche Bahn δεν σχολίασε τη νέα έκθεση την Παρασκευή και παρέπεμψε στη συνεχιζόμενη επανεξέταση του κόστους.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης παρέπεμψε στην ανακοίνωσή της από τα τέλη Ιανουαρίου: “Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης, τότε το κόστος θα έχει τριπλασιαστεί από τη σύναψη της συμφωνίας χρηματοδότησης το 2009”, ανακοίνωσε τότε ο υπουργός Μεταφορών Winfried Hermann.

Με την πάροδο των ετών, υπήρξαν αρκετές αυξήσεις του κόστους για την κατασκευή του υπόγειου σταθμού διέλευσης και της σύνδεσης με το Ulm.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, η ανακατασκευή του κεντρικού σταθμού της Στουτγάρδης, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης στην περιοχή Fildern (S21), θα κοστίσει 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κόστος για τη νέα γραμμή από το Wendlingen am Neckar (περιοχή Esslingen) μέσω του Alb προς το Ulm εκτιμάται σε σχεδόν άλλα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η κατασκευή θα πρέπει επομένως να κοστίσει συνολικά περισσότερα από δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Η διαμαρτυρία κατά του έργου διαμόρφωσε την ιστορία της πόλης της Στουτγάρδης τα τελευταία χρόνια όσο κανένα άλλο θέμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.